Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Β.Ζελένσκι: «Αν δεν μας δώσετε μεγάλη στρατιωτική βοήθεια οι Ρώσοι μπορεί να καταλάβουν Mεγάλες πόλεις» - «Θα αναγκαστούμε να υποχωρήσουμε»


 Ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε σε συνέντευξή του για άλλη μία φορά παρακάλεσε τις ΗΠΑ να του στείλουν μεγάλη στρατιωτική βοήθεια αλλιώς η ουκρανικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι Ρώσοι να καταλάβουν μεγάλες πόλεις, προφανώς εννοώντας το Χάρκοβο, το Σλαβιάνσκ, το Κραματόρσκ και ίσως και την Οδησσό.

«Εάν δεν υπάρχει αμερικανική υποστήριξη, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε αεροπορική άμυνα, δεν έχουμε πυραύλους Patriot, ούτε παρεμβολές για ηλεκτρονικό πόλεμο, ούτε βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών», δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post.

«Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε πίσω, θα υποχωρήσουμε, βήμα βήμα, με μικρά βήματα», δήλωσε. «Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να μην υποχωρήσουμε».

Για να περιγράψει τη στρατιωτική κατάσταση, ο Ζελένσκι πήρε ένα φύλλο χαρτιού και σχεδίασε ένα διάγραμμα.

«Αν χρειάζεστε 8.000 φυσίγγια την ημέρα για να υπερασπιστείτε την πρώτη γραμμή, αλλά έχετε μόνο, για παράδειγμα, 2.000 φυσίγγια, πρέπει να κάνετε λιγότερα πράγματα», εξήγησε.

«Πως; Φυσικά να υποχωρήσεις. Θα κάνεις την πρώτη γραμμή πιο μικρή. Αν διασπαστεί κι αυτή η γραμμή, οι Ρώσοι θα μπορούσαν να μπουν στις μεγάλες πόλεις.

Εάν δεν κάνετε βήματα προς τα εμπρός για να προετοιμάσετε μια άλλη αντεπίθεση, η Ρωσία θα πάρει τον έλεγχο. Αυτό μάθαμε σε αυτόν τον πόλεμο: Αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνει η Ρωσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις