Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Το Nέο πορτρέτο και το προσωπικό πασχαλινό μήνυμα καθώς συνεχίζει τις Xημειοθεραπείες μαζί με την Κέιτ Μίντλετον

 


Ο βασιλιάς Κάρολος τόνισε τη σημασία του να τείνεις χείρα φιλίας σε όσους έχουν ανάγκη, καθώς κυκλοφόρησε ένα νέο πορτρέτο του μονάρχη.

Μετά τη συμβουλή των γιατρών να μην αναλαμβάνουν δημόσιες δεσμεύσεις με μεγάλο αριθμό ατόμων ενώ υποβάλλονται σε θεραπεία για τον καρκίνο (εκείνος και η Κέιτ), η Αυτού Μεγαλειότητα αποφάσισε να ηχογραφήσει ένα ειδικό ηχητικό μήνυμα που θα παιχτεί στο ετήσιο Maundy Service της Πέμπτης (28/3).

Πραγματοποιείται φέτος στον καθεδρικό ναό του Worcester, είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στο βασιλικό ημερολόγιο κάθε χρόνο και έχει τεράστια πνευματική σημασία για την αείμνηση βασίλισσα Ελισάβετ.

Κάθε Πέμπτη πριν από την Κυριακή του Πάσχα, ο μονάρχης μοιράζει δώρα νομισμάτων που αντιστοιχούν στην ηλικία του σε συνταξιούχους που έχουν συνεισφέρει στην εκκλησία και την κοινότητά τους. Η τελετή χρονολογείται από τον 4ο αιώνα και τιμά τη μνήμη του Ιησού που έπλυνε τα πόδια των Αποστόλων του στο τελευταίο δείπνο.

Η βασίλισσα Καμίλα θα εκπροσωπήσει την Αυτού Μεγαλειότητα για πρώτη φορά φέτος.

Αλλά νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο σύζυγός της, βασιλιάς Κάρολος ηχογράφησε ένα ειδικό μήνυμα με την ανάγνωση της Βίβλου στην αίθουσα του 18ου αιώνα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να παιχτεί στην εκκλησία.

Καμία αναφορά στα θέματα υγείας του Καρόλου και της Κέιτ – Τι αναφέρει το μήνυμα

Αν και δεν γίνεται καμία αναφορά σε θέματα οικογενειακής υγείας – τη δική του διάγνωση και θεραπεία για τον καρκίνο, καθώς και αυτή της νύφης του, της πριγκίπισσας της Ουαλίας – το μήνυμα συμπαράστασής του θα φαίνεται ακόμα πιο συγκινητικό.

Κέιτ Μίντλετον

Η Αυτού Μεγαλειότητα θα πει πώς ο Κύριος Ιησούς μας έθεσε ένα «παράδειγμα του πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον». Συνεχίζει τονίζοντας πώς, ως έθνος, «ωφελούμαστε πολύ από εκείνους που μας απλώνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε μια περίοδο ανάγκης».

Ο Βασιλιάς θα πει ότι οι παραλήπτες χρημάτων Maundy είναι «υπέροχα παραδείγματα τέτοιας καλοσύνης, δίνοντας τόσο μεγάλο μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία των άλλων στις κοινότητές τους».

Και θα ενισχύσει εκ νέου τη δική του υπόσχεση στέψης. Ηχογραφήθηκε ως ήχος αντί για βίντεο, καθώς ο καθεδρικός ναός του Worcester δεν έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής τηλεοπτικού μηνύματος.

Το νέο πορτρέτου του βασιλιά Καρόλου για το Πάσχα

Το νέο πορτρέτο που συνοδεύει το μήνυμα δείχνει τον βασιλιά να φαίνεται χαλαρός και ευδιάθετος, με μια πόζα από ανοιξιάτικα λουλούδια δίπλα του, παρά την προσωπική του δοκιμασία.

Η Αυτού Μεγαλειότητα θα ηγηθεί επίσης ενός μικρότερου από το κανονικό οικογενειακό πάρτι, δεδομένης της απουσίας του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας και της οικογένειάς τους στην εκκλησία στο Windsor την Κυριακή του Πάσχα.

Ο βασιλιάς Κάρολος συνεχίζει να πραγματοποιεί ιδιωτικές συναντήσεις και να εργάζεται σε κρατικές επιχειρήσεις και χθες δέχθηκε την Εξοχότητά του Mohamed Nasheed, γενικό γραμματέα του φόρουμ για ευάλωτες στο κλίμα, στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο Κάρολος εμφανίστηκε ευδιάθετος την Τρίτη καθώς συνέχιζε την προοπτική του “business as usual” εν μέσω της μάχης του με τον καρκίνο . Ο μονάρχης χαμογέλασε καθώς συνάντησε τον Μοχάμεντ Νασίντ, 56 ετών, Γενικό Γραμματέα του Φόρουμ Ευάλωτων για το Κλίμα, στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ  την Τετάρτη.

Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του είπαν να ακυρώσει τις δημόσιες υποχρεώσεις του πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ο Βασιλιάς επέμεινε να πραγματοποιεί συναντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις