Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Παρουσιάστηκε η «Αθηναϊκή Συμμαχία»! Πώς θα αλλάξει η ζωή τον επόμενο καιρό! Το «πράσινο NATO»! Ατζέντας 2030


 Στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 και της δημιουργίας κλιματικά ουδετέρων πόλεων διοργανώθηκε εκδήλωση από το δήμο Αθηναίων, στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι της Αττικής, για την Ευρωπαϊκή Αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων έως το 2030».

Για το θέμα είχε ενημερώσει εκτενώς το ΕΛ, όπως θα δείτε παρακάτω, και πλέον η νέα εποχή στον τρόπο ζωής είναι έτοιμη να ανατείλει!

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Χάρη Δούκα και με τη σύμπραξη επτά όμορων δήμων (Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Παπάγου-Χολαργού και Νέας Ιωνίας), τέθηκαν τα θεμέλια για την ίδρυση της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας»το όνομα της οποία παραπέμπει στα αρχαία χρόνια και στο ΝΑΤΟ της εποχής, μόνο που αυτή την φορά θα είναι «πράσινο»

Όπως αναφέρεται, επίσημος στόχος  θα είναι η παραγωγή πράσινης ενέργειας, με ανταγωνιστικό κόστος, από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η αξιοποίησή της, με τρόπο που να μειώνει τα κόστη ενέργειας των ευάλωτων νοικοκυριών των συνεργαζόμενων δήμων, αλλά και γενικότερα η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση σε τοπικό επίπεδο για θέματα βιωσιμότητας, ενεργειακής δημοκρατίας και ενεργειακής μετάβασης.

«Είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Ζητάμε αυτό που μας αναλογεί. Να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στον ηλεκτρικό χώρο για να δώσουμε ηλεκτρική ενέργεια σε ευάλωτα νοικοκυριά (σ.σ. Σε όσα περισσότερα νοικοκυριά φτωχαίνουν από την τεχνητή, κατά πολλούς, ενεργειακή κρίση! Κατά αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η εξάρτηση από το κράτος)», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας και συμπλήρωσε: «Δίνουμε προτεραιότητα σε πράσινες πρωτοβουλίες μέσα από οργανωμένα σχέδια, συμμετοχικότητα και συμμαχίες, που σκοπεύουν να δημιουργήσουν σύγχρονες, πράσινες και φιλόξενες πόλεις για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους (σ.σ. Με γειτονιές των 15 λεπτών;;;). Θέλουμε μέσα από αυτή την Συμμαχία να δημιουργήσουμε ένα συνεκτικό κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης. Να εξασφαλίσουμε πολύπλευρα οφέλη, τόσο για τα ευάλωτα τμήματα του τοπικού πληθυσμού, που θα ενισχυθούν σημαντικά με πόρους και εργαλεία για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας, όσο και για τους πολίτες στο σύνολό τους. Μειώνουμε τις εκπομπές CO2 και δείχνουμε στην πράξη πώς μπορεί να γίνει μία στροφή σε βιώσιμες και περιβαλλοντικά φιλικές πολιτικές».

Ο δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος είπε: «Η ενεργειακή μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συνιστά πλέον μία αναγκαιότητα, προκειμένου να μετριαστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και όλα τα επακόλουθα αυτής».

Ο δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος τόνισε: «Να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Αθηναίων για αυτή την πρωτοβουλία να μας μαζέψει σήμερα να υπογράψουμε αυτό το Σύμφωνο, αλλά και να διερευνήσουμε περαιτέρω τρόπους συνεργασίας για να μπορέσουμε να καταστήσουμε τις πόλεις μας περιβαλλοντικά-κλιματικά ουδέτερες».

Η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη υπογράμμισε: «Είναι σημαντική η συνεργασία των δήμων, αλλά και η αποσαφήνιση από πλευράς κεντρικού κράτους, του θεσμικού πλαισίου όσον αφορά τις αρμοδιότητες του κάθε επιπέδου διοίκησης, όπως επίσης και η ενίσχυση των δήμων σε πόρους και τεχνογνωσία».

Ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης ανέφερε: «Η Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία είναι πάρα πολύ σημαντική. Έχουμε πόλεις, όπου το κτιριακό απόθεμα είναι πάρα πολύ παλιό. Τα προβλήματα τους είναι γνωστά, ενώ η ενεργειακή φτώχεια πλήττει πολλούς πολίτες και ιδιαίτερα τα ευαίσθητα και ευάλωτα νοικοκυριά».

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου πρότεινε: «Θα πρέπει παράλληλα με την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, να κάνουμε εξοικονόμηση της ενέργειας. Εμείς με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετέχουμε σε αυτήν τη συνεργασία».

Ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος παρότρυνε: «Να ενώσουμε δυνάμεις για να γίνει η Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία τόσο δυνατή, ώστε να μπορέσει να πάρει σάρκα και οστά σύντομα».

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, κατέληξε: «Αναγκαζόμαστε ως δήμοι, να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε εργαλεία».

Την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στην Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, εκδήλωσαν πολλοί ακόμη δήμοι της Αττικής!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2030: C40, Αυτό που ίσως κληθούν να εφαρμόσουν ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι τα επόμενα χρόνια

Στο πλαίσιο των δημοτικών εκλογών της Ελλάδας, βρέθηκαν νέα ρεπορτάζ για το C40, ένα παγκόσμιο δίκτυο δημάρχων  που αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας οικονομίας. Περιλαμβάνει  σχεδόν 100 πόλεις  συν  1.143 πόλεις και τοπικές κυβερνήσεις  που έχουν ενταχθεί στο «Cities Race to Zero» του C40. Οι πόλεις που εγγράφονται στο «Cities Race to Zero» δεσμεύονται, μεταξύ άλλων, να διατηρήσουν την παγκόσμια θέρμανση κάτω από τον στόχο του 1,5°C της Συμφωνίας του Παρισιού και να εφαρμόσουν ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, αυτή την φορά με δικαιολογία το περιβάλλον!!!!

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2019 και τονίστηκε εκ νέου το 2023 φέρεται να λέει ότι έως το 2030 δεν θα μας επιτρέπεται να τρώμε κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα, θα περιοριζόμαστε σε μόλις τρία νέα ρούχα ετησίως και μία πτήση με αεροπλάνο κάθε τρία χρόνια. Θα ξεκινήσει σε χώρες που «καταναλώνουν περισσότερο». 

Όπως είχατε διαβάσει σε προηγούμενο άρθρο:

«Φήμες κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα, ότι 14  πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζουν να απαγορεύσουν το κρέας.

Οι ειδήσεις έκαναν τον γύρο του διαδικτύου,  κυρίως σε συντηρητικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους.

Οι Φεντεραλιστές ανέφεραν ότι το σχέδιο για το 2030, σκιαγραφεί ορισμένους πολύ φιλόδοξους στόχους!

Αυτοί περιλαμβάνουν μηδενική κατανάλωση κρέατος, μηδενική κατανάλωση γαλακτοκομικών, τρία νέα είδη ένδυσης ανά έτος- ανά άτομο, μηδενική ιδιοκτησία ιδιωτικού οχήματος και, ένα σύντομο αεροπορικό ταξίδι μετ’ επιστροφής ανά άτομο, κάθε τρία χρόνια.

Περίπου 100 πόλεις έχουν υπογράψει τη συμφωνία και, οι Ηνωμένες  Πολιτείες περιλαμβάνουν το Austin, την Βοστώνη, το Σικάγο, το Χιούστον, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, την Νέα Ορλεάνη, την Νέα Υόρκη, την Φιλαδέλφεια, το Φοίνιξ, το Πόρτλαντ, το Σαν Φρανσίσκο, την Ουάσιγκτον και το Σιάτλ. Είναι όλα μέρος του προγράμματος «C40 Πόλεις».

Ατζέντα 2030: Αυτές είναι οι 6 εκλεκτές ελληνικές πόλεις

Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κοζάνη και Τρίκαλα είναι οι έξι πόλεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα κλιματικής ουδετερότητας με στόχο την επιδίωξη της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας σε θέματα της φερόμενης κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με το ertnews.

Με την υποστήριξη του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την υπογραφή σχετικού συμφώνου οι 6 πόλεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα κλιματικής ουδετερότητας της Ε.Ε προχωρούν την στρατηγική τους για το κλίμα με δράσεις και επενδυτικό πλάνο σε θέματα ενέργειας, κυκλικής οικονομίας και μεταφορών.

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ»

Ο Τζον Φράνσις Κλάουζερ είναι Αμερικανός θεωρητικός και πειραματικός φυσικός γνωστός για την συμβολή του στα θεμέλια της κβαντικής μηχανικής , ιδιαίτερα στην ανισότητα Clauser–Horne–Shimony–Holt

Ο Clauser τιμήθηκε με το Νόμπελ Φυσικής του 2022, από κοινού με τους Alain Aspect και Anton Zeilinger “για πειράματα με μπερδεμένα φωτόνια, που διαπίστωσαν την παραβίαση των ανισοτήτων Bell και την πρωτοποριακή επιστήμη της κβαντικής πληροφορίας”.

Επομένως με βάση τα στάνταρ αυτού εδώ του κόσμου είναι έγκριτος και έγκυρος!

Ο Κλάουζερ λοιπόν περιέγραψε την υποτιθέμενη «κλιματική έκτακτη ανάγκη» ως «ψευδοεπιστημονική θεωρία», η οποία βασίζεται στην άγνοια και την αμορφωσιά των ανθρώπων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστήμη έχει διολισθήσει σε «δημοσιογραφική ψευδοεπιστήμη».

«Δεν υπάρχει χρόνος»!! Πόλεις 15 λεπτών στην Ελλάδα!

Λίγες μόλις μέρες πριν βγει Δήμαρχος Αθηναίων, ο Χάρης Δούκας, κάνοντας μία ανέλπιστη ανατροπή και νικώντας τον πρώην Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, είχε μιλήσει στην τηλεόραση για τον δυστοπικό εφιάλτη των «πόλεων των 15 λεπτών», έχοντάς τον ως προεκλογική δέσμευση.

«Η αλλαγή πρέπει να γίνει άμεσα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ», είχε πει χαρακτηριστικά για το «πράσινο» σχέδιο που έχει για την πρωτεύουσα ο Χάρης Δούκας.

«Τι είναι η πόλη των 15 λεπτών; Είναι μία νέα ορολογία που έχετε βάλει στη ζωή μας και έχει μεγάλο ενδιαφέρον;», ήταν το ερώτημα της παρουσιάστριας της εκπομπής στην οποία βρέθηκε καλεσμένος.

Ο νέος πλέον Δήμαρχος Αθηναίων έδωσε την εξής απάντηση:

«Είναι μία πόλη στην οποία μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, υγεία, παιδεία, πάρκα, χώρος για παιχνίδι, σχολεία, σε 15 λεπτά με τα πόδια και με το ποδήλατο. Στην πανδημία μεγάλες πόλεις προχώρησαν σε πολύ μεγάλες παρεμβάσεις»!!!

Αμάξι ή έστω μηχανάκι, όπως βλέπετε, ΔΕΝ υπάρχει πουθενά!!

Ό,τι χρειάζεται κάποιος θα το έχει -λένε- μόλις λίγα μέτρα από το “σπίτι του”. Επομένως δεν θα απαιτείται να βγαίνει παραέξω!!!

Το θέμα τέθηκε για τα καλά πλέον επί τάπητος και ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν δημοσιεύματα για το πώς η Αθήνα θα μπορούσε να μετατραπεί σε «πόλη των 15 λεπτών», χωρισμένη βεβαίως σε επιμέρους «γειτονιές-φυλακές»!

Δείτε την αναφορά στις «πόλεις των 15 λεπτών» μετά το 2ο λεπτό του αποσπάσματος:

Είναι όμως άραγε τόσο…αθώες και «επωφελείς» αυτές οι πόλεις ή γειτονιές όπως μας τις παρουσιάζουν;;;

Επρόκειτο για φυλακές και μάλιστα όχι…πολυτελείας, από τις οποίες δεν θα μπορεί να φεύγει κανείς και στις οποίες κουμάντο θα κάνουν οι συμμορίες!!

Για το θέμα είχε προειδοποιήσει η  Γερμανίδα ευρωβουλευτή, Christine Anderson, και το βίντεο είχε εξασφαλίσει να το έχει μεταφρασμένο το ΕΛ:

«Τώρα αυτό που θέλουν είναι αυτές οι πόλεις των 15 λεπτών. Μην παρασυρθείτε, δεν το κάνουν για την ευκολία σας. Δεν είναι ότι θέλουν να μπορείτε να έχετε όλα αυτά τα μέρη, στα οποία αγοράζετε πράγματα και υπηρεσίες, πολύ κοντά προς διευκόλυνσή σας. Και δεν πρόκειται, παρεμπιπτόντως, να σώσουν τον πλανήτη. Οι πόλεις των 15 λεπτών θα πρέπει να έχουν [κωδικούς QR] για να μπορέσουν να σας κλειδώσουν μέσα».

Αργούν όλα λοιπόν;;;;

photo eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις