Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πρόταση δυσπιστίας – Παππάς: Oι σκέψεις για κλιμάκωση των αντιδράσεων ξεκίνησαν από την υπόθεση Ασημακοπούλου «Ποιος σας είπε πως δεν υπήρχαν συζητήσεις χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης;»

 


Για συντονισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης και προετοιμασία για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας πριν από το δημοσίευμα του Βήματος που έκανε λόγο για «μονταζιέρα στους διαλόγους μετά τα Τέμπη», έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Action24, σημείωσε πως υπήρχαν σκέψεις για κλιμάκωση των αντιδράσεων μετά την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων και της μαζικής αποστολής mail σε απόδημους από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Παππάς: Οι σκέψεις για κλιμάκωση των αντιδράσεων είχαν ξεκινήσει από την υπόθεση Ασημακοπούλου

Ο κ. Παππάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νίκου Παπαθανάση, γιατί επελέγη η δεδομένη στιγμή για να κατατεθεί πρόταση μομφής, σημείωσε: «Έχει ξεσηκωθεί ένα κύμα το οποίο το σήκωσαν οι συγγενείς των θυμάτων. Έχουν μαζευτεί ένα εκατ. υπογραφές και δεν υπάρχει πολιτική εξουσία που θα μπορούσε να κωφεύσει απέναντι σε αυτό το κύμα αξίωσης για την αλήθεια».

Ποιος σας είπε πως δεν υπήρχαν συζητήσεις χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά δεν γίνονται από ένα βράδυ σε πρωί», σημείωσε εν συνεχεία ο κ. Παππάς αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Βήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην υπόθεση με τα mail της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και της διαρροής των προσωπικών δεδομένων των απόδημων, σημειώνοντας πως από τότε υπήρξε η σκέψη της κλιμάκωσης των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, οπότε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών, κρίθηκε ως κατάλληλη η στιγμή να προβούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πρόταση δυσπιστίας.

Σύγκρουση στη Βουλή

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αναφορά του κ. Παππά στο Action24, σημειώθηκε σύγκρουση στη Βουλή. «Ο κ. Παππάς – του ξέφυγε μάλλον – είπε απόψε ότι υπήρχε προσυνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ήρθε σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα και να μιλήσει για κοινωνικές εκδηλώσεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σημειώνεται πως ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόταν σε δημοσίευμα του ieidiseis.gr, σύμφωνα με το οποίο δύο στελέχη της κυβέρνησης βρέθηκαν με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. «Δεν ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή άλλων κομμάτων, οι δικοί σας υπουργοί ήταν».

Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι η τοποθέτηση του Νίκου Παππά γεννά ερωτηματικά. «Λέει ψέματα ο κ. Παππάς; Πρέπει να απαντήσετε. Είναι ψεύτης;» διερωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης από την πλευρά του.

Στο ερώτημα του κ Βορίδη αν λέει ψέματα ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Μάντζος απάντησε ότι πρόκειται για «φαντασιώσεις».

Έντονη αντίδραση από Νέα Αριστερά

Πηγές της Νέας Αριστεράς, σχολιάζοντας τις αναφορές Παππά, σημείωναν πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «προσέφερε στη Νέα Δημοκρατία μία πολύτιμη υπηρεσία».

«Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται ή επινοεί εκ των υστέρων ο κύριος Παππάς. Ξέρουμε όμως ότι χρειάστηκε να περάσουν 24 και πλέον ώρες από την αποκάλυψη της Κυριακής, αντιπαραθετικές διαρροές κι ένα ακατάληπτο μήνυμα του κυρίου Κασσελακη, για να καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας», τόνιζαν οι ίδιες πηγές και συνέχιζαν:

«Ξέρουμε επίσης ότι η Νέα Αριστερά κατέθεσε δημόσια την πρόσκληση στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου. Ξέρουμε επιπλέον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να την αρνηθεί με το επιχείρημα -δια στόματος της κυρίας Κεχαγιά- ότι μια πρόταση δυσπιστίας θα συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία και έτσι εξυπηρετεί την κυβέρνηση».

«Ξέρουμε τέλος, ότι το πρωί της 24ης Μαρτίου ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να πέσει. Αργότερα ο κύριος Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση της Νέας Αριστεράς την οποία προφανώς στηρίξαμε. Όλα αυτά είναι γεγονότα. Όπως γεγονός είναι ότι ο κύριος Παππάς με τη δήλωσή του προσέφερε σήμερα μια πολύτιμη υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία. Το γιατί επέλεξε να το κάνει ας το απαντήσει ο ίδιος ή ο πρόεδρος του κόμματος του», κατέληγαν από τη ΝΕΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις