Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Πρόταση «έκπληξη» για την OYKPANIA! Συμφωνεί ο E. Μασκ! Πώς αντιδρά η Ρωσία - Τι αναφέρει ο ιδρυτής της Blackwater


 Σε μια συνέντευξη σε podcast την περασμένη εβδομάδα, ο ιδρυτής της πολυεθνικής εταιρείας μισθοφόρων, Blackwater, Erik Prince, ζήτησε μια «δυσάρεστη» ειρήνη στην Ουκρανία. 

Η Ρωσία πρέπει να κρατήσει την «Κριμαία, το Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ», είπε ο εκατομμυριούχος. Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ συμφώνησε. Τι λέει η Ρωσία όμως για αυτήν την πρόταση;

Όπως είπε ο Έρικ Πρινς:

«Πρέπει να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο, διότι το μόνο που κάνει η Ουκρανία αυτή τη στιγμή είναι να αυτοκαταστρέφεται δημογραφικά. Καταβροχθίζει την επόμενη γενιά εργαζομένων που δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτή την στιγμή.

Δεν έχουν αρκετούς εργάτες. Η δυτική αμυντική βάση είναι αξιολύπητη. Και δεν θα μπορέσετε να νικήσετε τη ρωσική αρκούδα με έναν συμβατικό πόλεμο.

Μια δυσάρεστη ειρήνη είναι καλύτερη από αυτό που φαντάζονται ότι είναι ένας ιδανικός πόλεμος. Επιμείνετε στις γραμμές. Ας κρατήσουν την Κριμαία, το Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ.

Δεν είναι καθήκον του Αμερικανού φορολογούμενου να ξοδέψει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στην Ουκρανία, όταν υπάρχει σημαντική διαφθορά εκεί και δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που προμηνύει επιτυχία».

Την πρόταση αυτή την στήριξε δημόσια και ο Έλον Μασκ, γράφουν στην Ρωσία κα σχολιάζουν μεταξύ άλλων:

Ο Prince αναγνωρίζει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί σε έναν συμβατικό πόλεμο. Μετά έρχεται η πρόταση να παγώσει η σύγκρουση. Είναι μια προσπάθεια νίκης όχι στρατιωτικά αλλά διπλωματικά; Με απλά λόγια – προσπαθείτε να μας εξαπατήσετε; Θυμόμαστε ακόμα καλά τις συμφωνίες του Μινσκ και της Κωνσταντινούπολης: για την πρώτη, όπως αποδείχθηκε, δεν είχαν καμία πρόθεση να την εφαρμόσουν. Η δεύτερη ματαιώθηκε από την αλαζονική ηγεσία της Ουκρανίας, που στοιχημάτιζε σε «στρατιωτική νίκη επί της Ρωσίας».

Το μήνυμα του Έρικ Πρινς (και ο σχολιασμός του Έλον Μασκ) απευθύνεται κυρίως στο αμερικανικό κοινό. Ναι, είναι ωραίο να πιστεύουμε ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τη Ρωσία, αλλά οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι πολύ πιο σημαντικές για τον αντίπαλό μας από τα γεγονότα στην Ουκρανία. 

(…)

Αυτή την στιγμή ο Ρώσος στρατιώτης που σπρώχνει το μέτωπο όλο και πιο δυτικά ξέρει τι θέλει ακριβώς θέλει η χώρα μας».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις