Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών: Με τη POZ σημαία της Γεωργίας Λαλέ «ντύθηκε» το δημαρχείο της Αθήνας - Tο μήνυμα του Χάρη Δούκα


 Η πρόσοψη του Δημαρχείου της Αθήνας «ντύθηκε» με τη ροζ σημαία της Γεωργίας Λαλέ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών.

Το έργο της Γεωργίας Λαλέ, το οποίο αναπαριστά την ελληνική σημαία με ροζ χρώμα, κοσμεί το δημαρχιακό μέγαρο.

«Η Διεθνής Ημέρα των Γυναικών 2024, αποτελεί μία αφορμή για να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της ενδυνάμωσης των γυναικών και κατά της έμφυλης βίας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

«Ο δήμος Αθηναίων μέσα από μία σειρά δράσεων καλεί όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα και να ανατρέψουν τα στερεότυπα. Mε στόχο μία πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία. Mαζί, ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για έναν κόσμο έμφυλης κατανόησης και ισότητας και ας διασφαλίσουμε ότι κάθε γυναίκα θα χαίρει αποδοχής, σεβασμού, εκτίμησης και ισότιμης συμμετοχής», σημείωσε.

6143370
6143368


Το έργο που είχε φιλοξενηθεί σε έκθεση στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη και οι αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι η ροζ ελληνική σημαία, που φιλοξενήθηκε τον Δεκέμβριο σε έκθεση στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, προκάλεσε αντιδράσεις, «αναγκάζοντας» το υπουργείο Εξωτερικών να την αποσύρει.

Η σημαία φιλοξενήθηκε εντός του ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο έκθεσης της Γεωργίας Λαλέ, που πραγματευόταν το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων με θύματα γυναίκες.

Όπως είχε αναφερθεί επεξηγηματικά, «το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια, δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις