Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Tενεσί: Συνετρίβη αεροπλάνο σε αυτοκινητόδρομο – Σκοτώθηκαν όλοι οι Eπιβαίνοντες


 Το αεροπλάνο εξερράγη σε μια πύρινη μπάλα όταν ακούμπησε το έδαφος

Ένα μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την πτώση του σε αυτοκινητόδρομο του Νάσβιλ στο Τενεσί των ΗΠΑ.

Οι πέντε επιβαίνοντες σκοτώθηκαν ακαριαία.

Ο πιλότος του αεροπλάνου ανέφερε βλάβη στον κινητήρα και πτώση ισχύος γύρω στις 19:40 τοπική ώρα και έλαβε άδεια για αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο John C. Tune, αλλά ενημέρωσε τον πύργο ελέγχο ότι δεν θα τα κατάφερνε να φθάσει εκεί, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νάσβιλ.

Το αεροπλάνο εξερράγη σε μια πύρινη μπάλα όταν ακούμπησε το έδαφος και «η πρόσκρουση ήταν τόσο καταστροφική, ώστε δεν υπάρχουν επιζώντες», όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης του Τενεσί.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αεροπλάνο φαινόταν ότι αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα καθώς πετούσε πάνω από τον αυτοκινητόδρομο μέχρι τη συντριβή του. «Είμαστε τυχεροί που το αεροσκάφος δεν χτύπησε κανένα κτίριο κατά την κάθοδό του», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σε βίντεο που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυς διακρίνεται το αεροσκάφος να τυλίγεται στις φλόγες και καπνούς, ενώ σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία φαίνονται τα συντρίμμια του αεροπλάνου σε μια περιοχή με γρασίδι στην άκρη του αυτοκινητόδρομου.

Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει από που είχε απογειωθεί το αεροπλάνο καθώς και την ταυτότητα των επιβαινόντων, ενώ οι αρμόδιες Αρχές διερευνούν τα αίτια της συντριβής, λόγω της οποίας έκλεισε και τμήμα του αυτοκινητόδρομου I-40.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις