Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Ο πρόεδρος των ΗΠA, Τζο Μπάιντεν, ανακήρυξε την Κυριακή του Πάσχα TΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ «Ημέρας Ορατότητας των Τρανς»!

 


Αν και ο Μπάιντεν εξέδωσε την πρώτη προεδρική  διακήρυξη αυτού του είδους ως αναγνώριση με την ονομασία «Ημέρας Ορατότητας των Τρανς» το 2021, έκτοτε εκδίδει μια νέα διακήρυξη κάθε χρόνο. Αυτή τη φορά όμως προκάλεσαι αντιδράσεις καθώς συνέπεσε με την Κυριακή του Πάσχα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς δήλωσε εν μέσω αντιδράσεων: «Ο Μπάιντεν, ως καλός Χριστιανός που γιορτάζει το Πάσχα με την οικογένειά του, τάσσεται υπέρ του να φέρει κοντά τους ανθρώπους και τις ελευθερίες κάθε Αμερικανού».

«Oι πολιτικοί επιδιώκουν να διχάσουν και να αποδυναμώσουν τη χώρα μας με σκληρή, ρητορική μίσους. Ο πρόεδρος μας Τζο Μπάιντεν δεν θα κάνει ποτέ κατάχρηση της χριστιανικής του πίστης για πολιτικούς σκοπούς ή για κέρδος», κατέληξε ο Μπέιτς.

Στη φετινή προεδρική διακήρυξη, ο Μπάιντεν είπε ότι η Ημέρα Ορατότητας Τρανς τιμά το «εξαιρετικό θάρρος και τη συνεισφορά των τρανς Αμερικανών».

«Οι τρανς Αμερικανοί αποτελούν μέρος του ιστού του Έθνους μας», ανέφερε η διακήρυξη, προσθέτοντας ότι «αξίζουν, και δικαιούνται, τα ίδια δικαιώματα και ελευθερίες με κάθε άλλο Αμερικανό, συμπεριλαμβανομένης της πιο θεμελιώδους ελευθερίας να είναι ο πραγματικός εαυτός τους».

Ενώ διαλαλούσε το έργο της κυβέρνησής του για την προώθηση των δικαιωμάτων των τρανς, όπως η άρση της στρατιωτικής απαγόρευσης των τρανς, ο πρόεδρος Μπάιντεν επέκρινε τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να περιορίσουν την προστασία των τρανς Αμερικανών, περιγράφοντάς τους ως «ομοφοβικούς ρατσιστές».

Το να γίνεται μια συνεχείς προσπάθεια απο τους δημοκρατικούς να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Τρανς, αυτό αντίκτυπο στα δικαιώματα των γυναικών που ούτε λίγο ούτε πολύ, έχουν ακυρώσει εντελώς το φύλο τους.

Η συζήτηση για τα δικαιώματα των τρανς έχει γίνει ολοένα και πιο αμφιλεγόμενη, με τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο να ζητούν άρουν νόμους, συμπεριλαμβανομένων της επιβεβαιώσεις του φύλου για ανηλίκους και αποκλεισμού των τρανς γυναικών από τον ανταγωνισμό σε αθλητικές ομάδες που ευθυγραμμίζονται με την Ταυτότητα φύλου.

Στο βίντεο παρακάτω βλέπουμε έναν βιολογικό άντρα να μάχεται εναντίον μια γυναίκας στα δυναμικά αθλήματα. Πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για κακοποίηση μιας γυναίκα μέσα στο ρινγκ, υπό τους ήχους ζητωκραυγών, η γυναίκα έπειτα υπέστη διάσειση και κάταγμα στο κρανίο και χρειάστηκε να λάβει 7 “συνδετήρες” στο κεφάλι. Το 2020 η τρανς αθλήτρια έγραψε στο Twitter: “Το απόλαυσα. Μου αρέσει να σπάω κρανία. Ήταν ευτυχία.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις