Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή: «Ουκρανοί vεοναζί πλήρωσαν με Kρυπτονομίσματα τους τρομοκράτες για να χτυπήσουν στην Μόσχα» - Συλλήψεις στο Τατζικιστάν - FSB: «Ενορχήστρωση από ΗΠΑ, Βρετανία και Ουκρανία»

 


Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών την Παρασκευή στην Μόσχα συνδέονται με «Ουκρανούς νεοναζί» και ειδικότερα ήταν αυτοί που χρηματοδοτούσαν τους τρομοκράτες.

Σε μια ανακοίνωση, η Επιτροπή ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν λάβει μεγάλα ποσά σε μετρητά και κρυπτονομίσματα από την Ουκρανία ενώ ήδη έχει συλληφθεί και ειδικός επί κρυπτονομισμάτων που έδρασε ως μεσάζοντας.


Παράλληλα στο Τατζικιστάν οι αρχές σε συνεργασία με την Ρωσία έχουν συλλάβει τον σύνολο των εμπλεκόμενων με τους τρομοκράτες όπως αυτοί κατονομάστηκαν από την ρωσική επιτροπή ερευνών.


Παράλληλα ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ουκρανία βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

«Πιστεύουμε ότι η ενέργεια προετοιμάσθηκε ταυτόχρονα από τους ίδιους τους ριζοσπαστικούς ισλαμιστές και, εννοείται, διευκολύνθηκε από τις δυτικές ειδικές υπηρεσίες, και ότι οι ίδιες οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες εμπλέκονται άμεσα», δήλωσε ο Μπόρτνικοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

Ο Μπόρτνικοφ δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των συνεργών στην επίθεση της Παρασκευής θα αυξηθεί πέραν των 11 προσώπων που κρατούνται αυτή τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα πως οι ύποπτοι λογάριαζαν να μεταβούν στην Ουκρανία και πως «επρόκειτο να τους υποδεχθούν εκεί σαν ήρωες». «Αυτός που παρήγγειλε την επίθεση δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί», πρόσθεσε ωστόσο ο επικεφαλής της FSB.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις