Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Η Βόρεια Κορέα παρουσίασε υπερ-υπερηχητικό πυρηνικό πύραυλο με ταχύτητα μέχρι 27 φορές του ήχου και στόχο τις… ΗΠΑ! - Ξεφεύγει η κατάσταση σε ότι αφορά τον έλεγχο της διασποράς όπλων μαζικής καταστροφής


 H Βόρεια Κορέα δοκίμασε ένα υπερ-υπερηχητικό πυρηνικό όπλο, ανάλογο του ρωσικού Avangard, το οποίο μπορεί να κτυπήσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά με πυρηνική κεφαλή της ΗΠΑ!

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι για την ανάπτυξη και την κατασκευή του υπήρξε «κρίσιμη βοήθεια» από την Ρωσία σε ανταπόδοση των τεράστιων ποσοτήτων βλημάτων πυροβολικού (πάνω από 2 εκατ.) των 152 χλστ. αλλά και των ρουκετών των 122 χλστ. και των πυραύλων αντιγράφων του Iskander-M που παρέδωσε η Βόρεια Κορέα στην Ρωσία για να μπορέσει να αναπληρώσει τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών που δαπανά καθημερινά

Οι πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας ανέπτυξαν σε σιλό εκτόξευσης στη νότια Ρωσία ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο εξοπλισμένο με το υπερ-υπερηχητικό όχημα ολίσθησης «Avangard» που μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή, αλλά το κυριότερο ότι μπορεί να πλήξει τους στόχους του με 27 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα του ήχου!


Ο Πούτιν ανακοίνωσε την ετοιμότητα μάχης του υπερηχητικού οχήματος ολίσθησης Avangard το 2018, λέγοντας γι’ αυτό πως απαντά στην ανάπτυξη εκ μέρους των ΗΠΑ μιας νέας γενιάς όπλων και ενός αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας το οποίο το Avangard μπορεί να διαπεράσει.

Καθώς πλησιάζει το στόχο του, το όχημα ολίσθησης Avangard αποσπάται από τον πύραυλο και μπορεί να κάνει απότομους ελιγμούς εκτός της πορείας του πυραύλου και με υπερηχητικές ταχύτητες οι οποίες φθάνουν ως και 27 φορές την ταχύτητα του ήχου (περίπου 34.000 χλμ/ώρα) σε αποστάσεις μέχρι και 2.500χλμ.

Πρόκειται για ένα όπλο το οποίο όταν αναπτυχθεί σε μεγάλους αριθμούς, θα σημαίνει ικανότητα πρώτου πλήγματος για την Ρωσία, χωρίς να υπάρχει καν δυνατότητα αντίδρασης από το αντίπαλο κράτος.

Το τηλεοπτικό κανάλι «Ζβεζντά», μετέδωσε εικόνες ενός βαλλιστικού πυραύλου να μεταφέρεται σε σιλό εκτόξευσης, να υψώνεται αργά σε κάθετη θέση και στη συνέχεια να κατεβαίνει μέσα στο σιλό στην περιφέρεια Όρενμπουργκ, κοντά στο Καζακστάν.

Η Ρωσία είχε αναπτύξει τον πρώτο εξοπλισμένο με το Avangard πύραυλό της το 2019 στην ίδια εγκατάσταση στο Όρενμπουργκ.

Η διασπορά τέτοιων όπλων μόνο καλό νέο δεν μπορεί να αποτελεί για την παγκόσμια ασφάλεια. Δυστυχώς έχουμε εισέλθει σε μία εποχή που ένα απλό «λάθος» μπορεί να στείλει στην νεολιθική εποχή την ανθρώπινη κοινωνία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις