Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σε απόγνωση 32χρονη μετά την εξομολόγηση του συζύγου της – «Μου είπε ότι ονειρεύεται να έχει το δικό του χαρέμι»


 Το ζευγάρι της ιστορίας, μία 32χρονη γυναίκα και ο 31χρονος άνδρας της, αποφάσισαν να ξεκινήσουν θεραπεία για ζευγάρια. Είναι μαζί εδώ και 12 χρόνια, αν και από το 2017 έως το 2021 είχε μεσολαβήσει ένας χωρισμός. Πριν από λίγους μήνες, η γυναίκα και ο σύζυγος της μάλωσαν με αφορμή το κοινό τους μέλλον. Η γυναίκα προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι, στη διάρκεια της θεραπείας αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια όταν εκείνος μιλά για το μέλλον τους.

“Μου μιλά λες και είναι ζήτημα χρόνου να με απατήσει”

Αυτό καθώς, ο άνδρας μιλά σαν να είναι ζήτημα χρόνου να την απατήσει και αυτό την κάνει να νιώθει ανασφαλής σχετικά με τον γάμο της. «Λέει ότι, προς το παρόν αισθάνεται ωραία στη σχέση μας, ότι ο τωρινός του εαυτός θέλει να είναι μαζί μου αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον επειδή δεν ξέρει τι ‘θα μπορούσε να συμβεί’», εξηγεί η γυναίκα.

«Όσο συζητούσαμε για το θέμα στη θεραπεία, ο θεραπευτής είπε ότι, το να σκέφτεται ότι θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με κάποιον άλλον, είναι παιδιάστική ιδέα».

“Ονειρεύεται να έχει το δικό του χαρέμι”

Ο θεραπευτής την έκανε να νιώσει ότι πρέπει να μην αγχώνεται για το μέλλον και αντί γι’ αυτό, να εστιάσει στο παρόν.


Της είναι όμως δύσκολο να μην ανησυχεί καθόλου για την μακροχρόνια δέσμευση του άνδρα της.  Το πρωί που έγινε η συζήτηση, το ζευγάρι μάλωσε ξανά με αφορμή το κοινό τους μέλλον. Το ίδιο πρωί νωρίτερα, ήταν αγκαλιά μόλις ξύπνησαν, μέχρι που ο άνδρας της ξεφούρνισε ότι ονειρεύεται μία μέρα να γίνει εκατομμυριούχος και να έχει το δικό του χαρέμι. Δεν ήταν η πρώτη φορά που της έλεγε κάτι τέτοιο, κάτι που πλήγωσε ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή της. Ο άνδρας της επίσης, σχολίασε ότι κάποια μέρα ελπίζει ο γάμος τους να γίνει πολυσυντροφικός.

Στο παρελθόν έχουν μαλώσει ξανά για τον ίδιο λόγο, αφού η γυναίκα είναι  μονογαμική και δεν την ενδιαφέρει κανένα άλλο σχήμα σχέσης.

Τελικά, ο άνδρας σταμάτησε να αναφέρεται στο ζήτημα αλλά δεν κατάφερε να πάψει να μιλάει για το ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το υπόλοιπο της ζωής του. Της είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να της είναι πιστός προς το παρόν, αλλά είναι βέβαιο ότι θα θελήσει να το αλλάξει αυτό, κάποια στιγμή στο μέλλον.

«Πίστευα πάντα ότι, αν αγαπάς κάποιον και τον νοιάζεσαι, είναι φυσικό να αφοσιώνεσαι σε αυτόν, να ελπίζεις και να προσπαθείς να περάσεις μαζί του το υπόλοιπο της ζωής σου».

«Αν η ιδέα αυτή είναι παιδιάστικη, τότε η σχέση μας είναι ένα βόλεμα; Έχω μπερδευτεί. Ξέρω ότι πρέπει να σκέφτομαι περισσότερο το παρόν, αλλά αυτού του είδους τα σχόλια με απογοητεύουν, μου δημιουργούν ανασφάλεια και σκέφτομαι το ενδεχόμενο να σταματήσω να είμαι μαζί του».

Τι συμβουλή θα της δίνατε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις