Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Σ.Σοϊγκού: «Απελευθερώσαμε 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την αρχή του έτους» Υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα για τις ουκρανικές δυνάμεις

 


«Συνολικά, από την αρχή του έτους, 403 τετραγωνικά χιλιόμετρα νέων εδαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν περάσει στην εποπτεία μας», δήλωσε ο υπουργός Σεργκέι Σοϊγκού κατά τη διάρκεια στρατιωτικής σύσκεψης.

«Οι στρατιώτες μας εξακολουθούν να ωθούν τις ουκρανικές δυνάμεις δυτικά» ανέφερε.

Τους τελευταίους μήνες ο ρωσικός στρατός εκδίωξε τις ουκρανικές δυνάμεις σε πολλούς οικισμούς γύρω από την Αβντιίβκα και την ίδια την πόλη.

Η Αβντίιβκα αποτελούσε θύλακα άμυνας τον οποίο οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν μετά βίας και με μεγάλες απώλειες κρατήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παρά τον χαμηλό ρυθμό των τακτικών κινήσεων των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή, τα ρωσικά στρατεύματα πέτυχαν να υποστηρίξουν τη σταθερή επιθετική τους κίνηση και την ισχυροποίηση των θέσεών τους.

Οι Ρώσοι έχουν επωφεληθεί και εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα στρατεύματα του Κιέβου. Η έλλειψη πυρομαχικών για τα ανοιχτά μέτωπα, οι δυσκολίες στρατολόγησης, καθώς και η μείωση της βοήθειας από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) εκτίμησε την περασμένη εβδομάδα πως η Ρωσία έχει καταλάβει 505 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους στην Ουκρανία από τον περασμένο Οκτώβριο.

«Υλικοί περιορισμοί» περιορίζουν την ικανότητα των Ουκρανών στρατιωτών να «διεξαγάγουν αποτελεσματικές αμυντικές επιχειρήσεις» σημείωσε το Ινστιτούτο.

Υπογράμμισε πως «οι ευκαιρίες εκμετάλλευσης της ουκρανικής ευαλωτότητας» θα διευρύνονται όσο η χώρα αντιμετωπίζει ελλείψεις υλικών και δυσκολεύεται να αποκαταστήσει το ανθρώπινό της δυναμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις