Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Γάζα: Οι δύο φωτογραφίες που έδειξε ο Νετανιάχου στην Μπέρμποκ προκαλώντας μίνι διπλωματικό επεισόδιο - Υψηλοί τόνοι και ιδιαίτερη ένταση ανάμεσα στα δύο πρόσωπα - Οι δύο εικόνες και οι φωνές


 Πολύ έντονο χαρακτηρίζεται επεισόδιο που σημειώθηκε πρόσφατα ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και την Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ, με αφορμή δύο φωτογραφίες.

Οι σκληρές δηλώσεις και οι υψηλοί τόνοι

Όσοι μάλιστα ήταν μπροστά σε ό,τι συνέβη, μιλούν για υψηλούς τόνους και ιδιαίτερη ένταση. Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία Μπέρμποκ είπε, απευθυνόμενη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ότι στη Γάζα υπάρχει πείνα. Εκείνος τότε της έδειξε δύο φωτογραφίες.

Η μία ήταν από τις αγορές της Γάζας που σύμφωνα με τον Νετανιάχου είναι γεμάτες τρόφιμα και η άλλη έδειχνε Παλαιστίνιους που υποτίθεται ότι έκαναν μπάνιο σε παραλίες της Γάζας


Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ απάντησε πως δεν νομίζει ότι οι εικόνες είναι αληθινές και πως οι γιατροί τονίζουν πως στη Γάζα υπάρχει λιμός.

Στο σημείο αυτό ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έγινε έξαλλος και άρχισε να της φωνάζει σε έντονο ύφος. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, φέρεται να της είπε: «Μη μου υψώνεις εμένα την φωνή. Εμείς δεν είμαστε ναζί να αφήνουμε τον κόσμο να πεθαίνει από την πείνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις