Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

«Απέτυχε το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Ουκρανών στα F-16» λένε οι Γάλλοι - Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από όταν ξεκίνησε η εκπαίδευσή των Ουκρανών


 «Η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων για να πετάξουν F-16 αποδείχτηκε πλήρης αποτυχία», δήλωσε ο Γάλλος στρατιωτικός ειδικός Cyril de Latra.

Οι πιλότοι της Ουκρανικής Αεροπορίας δεν μπορούν να κατακτήσουν τις δεξιότητες πτήσης ενός αμερικανικού μαχητικού F16, λόγω του γλωσσικού φραγμού, αν και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από όταν ξεκίνησε η εκπαίδευση των Ουκρανών.

Έως τώρα οι Ουκρανοί πιλότοι, σύμφωνα με τον Γάλλο ειδικό, μπόρεσαν να πετάξουν F-16 μόνο από τη μια στρατιωτική βάση στην άλλη. Πιστεύει ότι με τέτοια εκπαίδευση δεν θα επιβιώσουν από μια επικείμενη μάχη με τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Γάλλος ειδικός εικάζει ότι αντί για Ουκρανούς πιλότους, μπορούν να κάθονται στα πιλοτήρια πιλότοι ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών, σύμφωνα με όσα αναφέρει το FRWL.


Πέρυσι, η Δανία και η Ολλανδία (σ.σ. και στην συνέχεια η Νορβηγία και το Βέλγιο) υποσχέθηκαν να παράσχουν στην Ουκρανία 61 μαχητικά F-16. Για να ξεκινήσουν οι παραδόσεις, οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους πρέπει να υποβληθούν στην κατάλληλη εκπαίδευση.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της, πρέπει να προετοιμάσει την απαραίτητη υποδομή για τα μαχητικά. Παρόλα αυτά η Δανία προτίμησε την ασφάλεια να πουλήσει 24 στην Αργεντινή, από το να πουλήσει στην Ουκρανία.

Ο πρώην εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η εκπαίδευση της πρώτης ομάδας ουκρανών πιλότων στα F-16 στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις