Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Tο κόλπο στο ξεσκόνισμα για να απαλλαγείτε από τις εποχικές αλλεργίες – Συμβουλές από ειδικό για πεντακάθαρο σπίτι

 


Μια ειδικός στον καθαρισμό αποκαλύπτει τα μυστικά της για ένα λαμπερό σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των σημείων που οι άνθρωποι συνήθως ξεχνούν να καθαρίσουν. Επίσης, εξηγεί το κόλπο στο ξεσκόνισμα που θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις ανοιξιάτικες αλλεργίες.

Η απλή μέθοδος για πεντακάθαρο σπίτι σε χρόνο μηδέν

Η Maria Striemer, διευθύντρια παγκόσμιων επιστημονικών επικοινωνιών για την οικιακή φροντίδα στην Proctor and Gamble, μοιράστηκε τα μυστικά της για τον καθαρισμό. Αποκάλυψε επίσης πώς να καθαρίσουμε τα σημεία στο μπάνιο που συχνά παραβλέπονται.

Η συμβουλή της για το ξεσκόνισμα θα σας απαλλάξει από τις αλλεργίες και το συνάχι. Επίσης, συστήνει τη χρήση ορισμένων προϊόντων πολλαπλών χρήσεων, για εξοικονόμηση χρημάτων.

Σταματήστε ένα κόλπο καθαρισμού που προκαλεί μούχλα στο σπίτι – Οι αποτελεσματικοί τρόποι για την καταπολέμηση της υγρασίας

Το κόλπο καθαρισμού για να απαλλαγείτε από τις εποχικές αλλεργίες

Η Striemer παραδέχεται ότι υπάρχουν μερικά μυστικά καθαρισμού που εκπλήσσεται που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν εξαρχής. «Πάντα μου αρέσει να μοιράζομαι αυτή τη συμβουλή, ειδικά την περίοδο της άνοιξης, καθώς το ξεσκόνισμα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τις αλλεργίες», δήλωσε.

«Η καλύτερη μέθοδος είναι να καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή να ξεκινάτε από την οροφή και να κατεβαίνετε προς το πάτωμα. Μην ξεχάσετε να φτάσετε σε εκείνες τις γωνίες όπου μαζεύονται οι αράχνες. Οι άνθρωποι συχνά ξεχνάνε να ξεσκονίσουν ή να καθαρίσουν τους ανεμιστήρες οροφής, τα σοβατεπί κ.λπ., και αυτά είναι εξίσου σημαντικά».

Έξυπνα κόλπα για να εξοικονομήσετε χρήματα

Η Striemer μοιράστηκε επίσης μερικές συμβουλές για την καθαριότητα που μπορεί να θεωρηθούν μη συμβατικές, αλλά συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά πολλά προϊόντα καθαρισμού είναι πολυλειτουργικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Αναζητήστε στον ιστότοπο του κατασκευαστή τις πολλαπλές χρήσεις ενός προϊόντος, μειώνοντας έτσι την ανάγκη αγοράς πολλών διαφορετικών προϊόντων καθαρισμού.

Μην ξεχνάτε τα “αόρατα” σημεία

Υπάρχουν σημεία στο σπίτι που συχνά παραβλέπουμε. Η Striemer έχει λύσεις και για αυτά!

Για τον καθαρισμό περιοχών υψηλής κυκλοφορίας σε μια στιγμή ανάγκης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά αντικείμενα που έχετε στο σπίτι. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα (χωρίς νερό ή οδοντόκρεμα, φυσικά) για να καθαρίσετε τα ψίχουλα από το πληκτρολόγιο και τα ηχεία του υπολογιστή σας.

Σημείωση: Μην χρησιμοποιήσετε την οδοντόβουρτσα κάποιου άλλου στο σπίτι σας.

Καθημερινός καθαρισμός για την αποφυγή συσσώρευσης βρωμιάς

Ακόμα και αν η βρωμιά δεν είναι εμφανής, ο τακτικός καθαρισμός είναι απαραίτητος. Για παράδειγμα, αποβάλλουμε κατά μέσο όρο σχεδόν δύο γραμμάρια νεκρών κυττάρων του δέρματος κάθε μέρα. Όταν αυτά συνδυάζονται με υπολείμματα σαπουνιού και σκληρό νερό, δημιουργούνται οι δακτύλιοι ακαθαρσίας γύρω από την μπανιέρα σας ή η βρωμιά που κολλάει στους αρμούς των πλακιδίων.

Κόλπο καθαρισμού: Μετά το ντους, ξεπλύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Ο τακτικός καθαρισμός με κατάλληλο καθαριστικό μπάνιου θα αποτρέψει τη συσσώρευση και θα διατηρήσει την μπανιέρα και τα πλακάκια σας καθαρά και λαμπερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις