Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Προσποιήθηκε ότι γεννάει γιατί φοβήθηκε ότι η πεθερά της δεν θα άφηνε τον γιο της να μπει στην αίθουσα Tοκετών – «Είπε ψέματα ότι έπαθε έμφραγμα»


 Αμέτρητες είναι οι ιστορίες αυταρχικών πεθερών που, με την αδιακρισία και την απουσία ορίων, έχουν βάλει στόχο  να δυσκολέψουν τις ζωές των παιδιών τους.

Πρόσφατα, η γυναίκα της ιστορίας αποφάσισε να ελέγξει μέχρι που είναι ικανή να φτάσει η πεθερά της και η αδιαφορία του συζύγου της, προσφέροντάς μας μία από τις πιο μοναδικές ιστορίες νύφης-πεθεράς.

Η 25χρονη γυναίκα και ο συνομήλικος σύζυγός της, περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Όσο κι αν αγαπάει τον άνδρα της, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι έχει μία παράξενη, μη υγιή σχέση με την μητέρα του, η οποία, από τότε που παντρεύτηκαν, έχει χειροτερέψει.

«Η πεθερά μου είναι κτητική και θέλει να τραβάει την προσοχή όλων»

Η μητέρα του συζύγου της είναι πολύ κτητική και ανακατεύεται συνέχεια στη σχέση τους. Η πεθερά της απαιτεί να βλέπει τον γιο της δύο φορές κάθε μέρα και έχει ξεπεράσει τα όρια πολλές φορές. Για παράδειγμα, τους έχει δηλώσει ότι έχει σκοπό, όταν γεννηθεί το μωρό, να μετακομίσει στο σπίτι τους, ή πολλές φορές, όταν το ζευγάρι έχει σκοπό να γιορτάσει μία ξεχωριστή περίσταση ή να βγει έξω, της έχει τύχει κάτι «επείγον», με αποτέλεσμα ο γιος της να τρέχει στο πλευρό της.

Η γυναίκα είναι αγχωμένη λόγω της επερχόμενης γέννας, αλλά το μόνο που θέλει απ’ τον άνδρα της, είναι να την πάει εκείνος στο νοσοκομείο και να μείνει κοντά της στον τοκετό. Όμως, η μέχρι τώρα συμπεριφορά της πεθεράς της, την κάνει να έχει βάσιμες υποψίες ότι αυτό δεν γίνει.

«Όσο πλησιάζει ο καιρός, ανησυχώ ολοένα και περισσότερο ότι, την ημέρα της γέννας θα της ‘τύχει’ κάτι επείγον και δεν θα μπορέσει να με πάει ο άνδρας μου στο νοσοκομείο, ή θ’ αναγκαστώ να πάω μόνη μου», εξηγεί.

«Όταν του είπα ότι γεννάω μου είπε ότι δεν θα μπορέσει να έρθει. Η μητέρα του έπαθε “έμφραγμα”»

«Του έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου, και έχουμε μαλώσει γι’ αυτό. Τού έχω προτείνει ακόμη να πω στην κολλητή μου να με συνοδεύσει, αλλά απέρριψαν την πρότασή μου λέγοντας ‘πώς γίνεται να μην εμπιστεύεσαι τον άνδρα σου;’»

Για να δοκιμάσει την πίστη του συζύγου της και τις απάτες της πεθεράς της, πριν από λίγες ημέρες, η κοπέλα προσποιήθηκε ότι ξεκινά ο τοκετός της. Αφού φώναξε τον άνδρα της και του είπε τα νέα, εκείνος της είπε ότι έρχεται αμέσως απ’ τη δουλειά.

Αφού τον περίμενε επί μία ώρα, της τηλεφώνησε και της είπε ότι έπρεπε να πάει στην μητέρα του, επειδή, όταν την ενημέρωσε για τα νέα έπαθε καρδιακή προσβολή απ’ τον ενθουσιασμό της.

«Μού είπε ότι θα έχανε τη γέννα και μού ζήτησε να πω στη φίλη μου να με συνοδεύσει»

«Μού είπε ότι θα έχανε τη γέννα και μού ζήτησε να πω στη φίλη μου να με συνοδεύσει. Θύμωσα και πόνεσα. Του είπα ότι δεν γεννάω στ’ αλήθεια και το έκανα μόνο και μόνο για να δω τη συμπεριφορά του».

«Του είπα ότι μού απέδειξε πως θα ενδιαφέρεται πάντα περισσότερο για την μητέρα του απ’ ό,τι για εμένα που κουβαλάω το παιδί του. Θύμωσε πάρα πολύ και με κατηγόρησε για το ‘έμφραγμα’ της μητέρας του». Όπως ήταν αναμενόμενο, αργότερα ανακάλυψαν ότι η μητέρα του δεν έπαθε κανένα έμφραγμα, καθώς οι γιατροί είπαν ότι ήταν ένα σύμπτωμα που ερμηνεύτηκε λάθος.

Από εκείνο το περιστατικό και μετά, η κατάσταση ανάμεσα στο ζευγάρι και την πεθερά έχει γίνει εξαιρετικά άβολη. Η γυναίκα δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει, ειδικά λίγες μόλις ημέρες πριν γεννήσει. Τι τη συμβουλεύετε να κάνει; Να περιμένει τον σύζυγό της ή να σιγουρευτεί ότι θα μπορεί να την βοηθήσει η φίλη της;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις