Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

«Xοάνη» επίορκων το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων! Και δεύτερη αστυνομικός που εμπλέκεται στην δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης με τα πλαστά πιστοποιητικά αλλοδαπών υπηρετεί εκεί.


 «Χοάνη» επίορκων το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων! Και δεύτερη αστυνομικός που εμπλέκεται στην δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης με τα πλαστά πιστοποιητικά αλλοδαπών υπηρετεί εκεί. Η γνωστή συνδικαλίστρια της ΕΛΑΣ και ο σύζυγος της (πρώην διοικητής Α.Τ. Ασπροπύργου) που κατηγορείται ως υπαρχηγός του κυκλώματος.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, καθώς μία ακόμη αστυνομικός η όποια υπηρετεί στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα εμπλέκεται στο κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά. Πρόκειται για την Σ.Σ. σύζυγό του αξιωματικού της ΕΛΑΣ που ήταν διοικητής του Α.Τ. Ασπροπύργου ο οποίος φέρεται ως το «νούμερο 2» του κυκλώματος και είχε προφυλακιστεί.

Η Σ.Σ. είναι γνωστή συνδικαλίστρια της ΕΛ.ΑΣ η οποία συχνά πυκνά αρθρογραφούσε για ζητήματα της Αστυνομίας ενώ είχε και τηλεοπτική παρουσία. Μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος το 2021 και την άσκηση ποινικών διώξεων η Σ.Σ. μετατέθηκε στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ενώ για λόγους μητρότητας, δεν προφυλακίστηκε όπως ο σύζυγός της. Σε βάρος της εκτός από ποινικές διώξεις έχουν κινηθεί και οι σχετικές πειθαρχικές διαδικασίες.

Το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονταν αστυνομικοί, υπάλληλοι ΟΤΑ, δικηγόρος, κτλ αναλάμβανε να βγάζει ταυτότητες ή διαβατήρια μεταξύ άλλων σε ποινικούς ώστε να εμφανίζονται ως Έλληνες πολίτες, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία. Μεταξύ των όσων είχαν λάβει παράνομα πιστοποιητικά ήταν και η οικογένεια του Τούρκου καταζητούμενου, Γιασάμ Αγιαβέφε. Συγκεκριμένα, το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στα τέλη του 2021 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας είχε χορηγήσει ταυτότητα στη σύζυγο του Γιασάμ Αγιαβέφε ήδη από τον Νοέμβριο του 2018, ενώ η αστυνομία είχε ολοκληρώσει και αποστείλει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές τη σχετική πολυσέλιδη δικογραφία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021.

Όπως αναφερόταν στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ προς τις εισαγγελικές αρχές ο Διοικητής «είχε επικοινωνίες με το διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης», «συνέπραττε ως διοικητής στην παράνομη έκδοση δελτίων ταυτότητας» τα οποία εκδίδονταν από την αρμόδια υπάλληλο του Τμήματος του και σύζυγό του», δηλαδή τη Σ.Σ.

Επίσης ο διοικητής και σύζυγος «αναζητούσε άτομα στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ, τόσο πριν την έκδοση των δελτίων όσο και μετά από αυτή, παρέχοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες οι οποίες διασφάλιζαν την ασφαλή έκδοση των δελτίων που αποτελούσε βασικό στοιχείο για την απρόσκοπτη δράση της οργάνωσης».

Εντύπωση επίσης είχαν προκαλέσει τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του διοικητή ΑΤ Ασπροπύργου την περίοδο εκείνη Ειδικότερα στο χρηματοκιβώτιο του είχε βρεθεί το ποσό των 320.000 ευρώ ενώ ακόμη 200.000 ευρώ είχα εντοπιστεί σε τραπεζικούς του λογαριασμούς.


edolio5.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις