Σάββατο 11 Μαΐου 2024

«Δεν θα το επιτρέψουμε ξανά»! Τα λόγια των Ρώσων σε επαφές που είχαν με την Δύση - Πληθαίνουν οι φήμες


 Πληθαίνουν οι φήμες
 ότι η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα κλιμακώσουν την εμπλοκή τους στον πόλεμο αντιπροσώπων της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει για σημαντικές συνέπειες.

Γράφει το Sputnik:

Πάνω από ένα μήνα μετά από μια φρικτή τρομοκρατική επίθεση έξω από τη Μόσχα, οι αξιωματούχοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψουν να απειληθεί ξανά η ζωή αμάχων στο ρωσικό έδαφος.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε την θέση του εν μέσω ανησυχιών ότι χώρες ευθυγραμμισμένες με το ΝΑΤΟ θα κλιμακώσουν την εμπλοκή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συζήτησε να στείλει γαλλικά στρατεύματα για να βοηθήσουν τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου, ενώ φήμες έχουν διαδοθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να παράσχει όπλα και ακόμη και τεχνικούς συμβούλους για να επιτρέψει μια ουκρανική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με διπλωμάτες και από τις δύο χώρες, απειλώντας με σοβαρές συνέπειες.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ρέτζις Τρέμπλεϊ, μιλώντας στο πρόγραμμα The Critical Hour του Sputnik την Δευτέρα. μίλησε για την τελευταία αυτή εξέλιξη στον πόλεμο αντιπροσώπων των χωρών του ΝΑΤΟ εναντίον της Μόσχας.

«Τους είπαν με βεβαιότητα ότι αν οι πύραυλοί τους –και μιλάω για αυτούς τους πυραύλους Storm Shadow από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία και τους ATACMS από τις Ηνωμένες Πολιτείες– αν χρησιμοποιηθούν για να επιτεθούν βαθιά στη Ρωσία, και αυτό σημαίνει την Κριμαία , θα αντιμετωπίσουν καταστροφικά αντίποινα», είπε ο Tremblay.

«Θα είναι χειρότερο από οτιδήποτε θα μπορούσαν να φανταστούν, και δεν μιλάμε μόνο για την Ουκρανία, αλλά εκτός αυτής», σημείωσε. «Αυτές ήταν οι ακριβείς λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης»

Ο Tremblay ισχυρίστηκε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θεωρείται από τους Ρώσους υπαρξιακή απειλή. Η Ρωσία έχει εδώ και καιρό μια ανταγωνιστική σχέση με το ΝΑΤΟ, φοβούμενη μια επίθεση από τηn δυτική συμμαχία για δεκαετίες κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ο εικοστός αιώνας είδε μια εισβολή από τη ναζιστική Γερμανία που σκότωσε περίπου 27 εκατομμύρια Ρώσους, ενώ ο Γάλλος αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης ξεκίνησε μια εισβολή έναν αιώνα πριν.

Η ιστορία της Ρωσίας έχει διδάξει στη χώρα να λαμβάνει σοβαρά υπόψη όλες τις απειλές, είπε ο Tremblay. «Δηλώθηκε πολύ ξεκάθαρα ότι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και, επομένως, αυτών των ηλίθιων, τρελών Ευρωπαίων ηγετών, είναι η στρατηγική ήττα της Ρωσίας», είπε. «Οι Ρώσοι καταλαβαίνουν ακριβώς τι σημαίνει αυτό».

«Τον περασμένο μήνα επανεξέλεξαν τον πρόεδρό τους με συντριπτική πλειοψηφία 80%», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης. «Είναι μια σημαντική δήλωση ότι ο ρωσικός λαός κατανοεί ακριβώς τι συμβαίνει… Ο ρωσικός λαός κατανοεί ξεκάθαρα ποια είναι η ατζέντα και πόσο σοβαρή είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις