Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Αρνητική εξέλιξη για την ασφάλεια: H Pωσία «έσβησε» τα σύνορα με την Εσθονία! – Αφαίρεσε τους σημαντήρες που τα οριοθετούν

 


Αφαίρεσαν τους ναυτιλιακούς σημαντήρες που οριοθετούν ποτάμια σύνορα με τα εσθονικά ύδατα του ποταμού Νάρβα - Επίκειται έναρξη επιχειρήσεων κατά της Εσθονίας ή απλά ρωσικός «πόλεμος νεύρων»

Την περασμένη νύχτα, Ρώσοι συνοριοφύλακες αφαίρεσαν τους ναυτιλιακούς σημαντήρες που οριοθετούν ποτάμια σύνορα με τα εσθονικά ύδατα του ποταμού Νάρβα, μια κίνηση που ερμηνεύεται ως «πόλεμο νεύρων» της Μόσχας στο βαλτικό κρατίδιο.

Αλλά και ως μία προειδοποίηση ότι η Εσθονία «είναι υπόθεση 24 ωρών» για την Ρωσία σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ πιέσει την Μόσχα να δράσει στα βαλτικά κρατίδια.

Μία ρωσική Ταξιαρχία της Ομάδας Στρατιών «Βορράς», έχει κινηθεί στην περιοχή από την περασμένη εβδομάδα.

Οι σημαντήρες αυτοί χρησιμοποιούνται για την πλοήγηση και την ασφάλεια των πλοίων που διαπλέουν την περιοχή.

Η εσθονική πλευρά έχει ζητήσει εξηγήσεις από τη Μόσχα σχετικά με την αφαίρεση των σημαντήρων, καθώς η ενέργεια αυτή θεωρείται παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της διεθνούς ναυτιλιακής νομοθεσίας.

Οι εσθονικές αρχές έχουν προχωρήσει σε διπλωματικές επαφές με τη Ρωσία, ζητώντας την αποκατάσταση των σημαντήρων και την παροχή εξηγήσεων για το περιστατικό.

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει διπλωματικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, με την Εσθονία να καταγγέλλει την ενέργεια ως προκλητική και επιθετική.

Ο ποταμός Νάρβα αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ της Εσθονίας και της Ρωσίας και έχει στρατηγική σημασία για την περιοχή. Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ήδη τεταμένες, και τέτοια περιστατικά εντείνουν περαιτέρω τις εντάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις