Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Kαλοστημένη απάτη αεροπορικής εταιρίας «φάντασμα» στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια

 Στο… μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που τον κατηγορεί για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είναι ο τηλεοπτικός παραγωγός Νίκος Κοκλώνης

Καραμπινάτη απάτη ήταν οι δήθεν «έξυπνες διακοπές» με αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής σε δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού που διαφήμιζε η εκπομπή της Αννίτας Πάνια στην ψυχαγωγική ζώνη του Open,

τις τύχες της οποίας κρατά ο Νίκος Κοκλώνης, με παραγωγό την εταιρία Red Smile (γενική διευθύντρια η Αντζυ Γρίβα), θυγατρική της Barking Well Media του Κοκλώνη, ο οποίος έχει κακή προϊστορία με δώρα που δεν έδινε σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή, αλλά και το «κανόνι» που βάρεσε με την Airfasttickets για αεροπορικά εισιτήρια, φεσώνοντας τους πελάτες!

Η τηλεοπτική απάτη στήθηκε σε χρόνο εξπρές στις αρχές Μαρτίου, όταν η Αννίτα Πάνια μέσα από την εκπομπή της «Επόμενο please» διαφήμιζε την προσφορά της εταιρίας Clever Holidays, που έχει έδρα στην οδό Φιλελλήνων, στο Σύνταγμα, με τηλέφωνο που ανήκε στο παρελθόν σε… κέντρο αδυνατίσματος που, επίσης, είχε προκαλέσει πλήθος καταγγελιών.

Μια απλή αναζήτηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) δείχνει πως η εταιρία, που ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ και μάλιστα η καταβολή του πιστοποιήθηκε στο ΓΕΜΗ μόλις στις 4 Μαρτίου του 2024, δηλαδή λίγα 24ωρα ποτού αρχίσει τις τηλεοπτικές «προσφορές» μέσω της ψυχαγωγικής ζώνης του Open την οποία «τρέχει» ο Κοκλώνης. Ομως αυτό δεν φαίνεται να πτόησε την παραγωγό εταιρία της εκπομπής, παρά το γεγονός ότι ο ιθύνων νους της έχει στις πλάτες του αλλεπάλληλες καταγγελίες για «μαϊμού» δώρα τηλεοπτικών εκπομπών μέσω της εταιρίας Dealber, αλλά και το φέσι των 45.000.000 ευρώ με τα αεροπορικά ταξίδια της εταιρίας του Airfasttickets!

Η απάτη που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Espresso» και που στήθηκε μέσω της εκπομπής της Αννίτας Πάνια «Επόμενο please» είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθούν δεκάδες τηλεθεατές που πείστηκαν από τη δήθεν προσφορά για αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής με μόλις… 99 ευρώ σε δημοφιλείς προορισμούς όπως Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο και Aμστερνταμ, αλλά και εκδρομές σε ελληνικά νησιά και ηπειρωτικούς τουριστικούς προορισμούς. Oσοι κατέβαλαν από 99 ευρώ για εισιτήρια έως και πάνω από 400 ευρώ για εκδρομές κατάλαβαν την απάτη μόλις την 1η Απριλίου, γιατί τότε προβλεπόταν πως θα έκλειναν τα εισιτήρια, τα οποία είχαν προπληρώσει για την αγορά voucher.

Oταν τηλεφώνησαν για την αγορά των εισιτηρίων, τους είπαν πως θα πρέπει να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά για τα εισιτήρια, παρά το γεγονός ότι η Πάνια και η διαφήμιση της εταιρίας έκαναν λόγο για μόλις 99 ευρώ! Δεκάδες τηλεθεατές που κατάλαβαν εκ των υστέρων την παραπλάνησή τους ζήτησαν πίσω τα χρήματά τους, αλλά μάταια! Το τηλέφωνο της Clever Holidays δεν λειτουργεί πλέον, ενώ κανείς από την παραγωγό εταιρία δεν ενδιαφέρθηκε να τους αποζημιώσει για την απάτη! Το «ωραίο» είναι πως όταν η απάτη «βρόμισε», τότε η διαφήμιση εξαφανίστηκε ως διά μαγείας από την εκπομπή της Πάνια!

Η «Espresso», ξετυλίγοντας το κουβάρι της απάτης, αναζήτησε ορισμένους από τους εξαπατημένους τηλεθεατές! Ενας εξ αυτών, ο Η.Κ., μίλησε στην «Espresso», καταγγέλλοντας τη σε βάρος του απάτη: «Αγοράσαμε μέσω της εκπομπής της Αννίτας Πάνια, που τα προωθούσε, κάποια vouchers για αεροπορικά εισιτήρια με 99 ευρώ το άτομο μετ’ επιστροφής. Εγώ πήρα για τέσσερα άτομα. Οταν ήρθε η στιγμή να αγοράσουμε τα εισιτήρια, μου ζήτησαν άλλα… 800 ευρώ και για τους τέσσερις. Οταν ζήτησα να επιστραφούν τα χρήματα, όπως προβλεπόταν στους όρους, μου είπαν να κάνω τη διαδικασία που χρειαζόταν. Την έκανα και με διαβεβαίωσαν ότι εντός δεκατεσσάρων ημερών θα μου τα βάλουν πίσω.

Πέρασε πάρα πολύς καιρός, αλλά τίποτα! Επαιρνα τηλέφωνο στον αριθμό της εταιρίας και δεν απαντούσαν για μέρες! Από κάποια στιγμή και μετά η γραμμή δεν καλεί καν» αναφέρει χαρακτηριστικά! Από τα λεγόμενα, όμως, του Η.Κ προκύπτει ότι από την απάτη που στήθηκε σε εκπομπή της ψυχαγωγικής ζώνης (ευθύνης Κοκλώνη) του Οpen, το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, που προφανώς δεν γνώριζε τι γίνεται στο παρασκήνιο της εκπομπής, έχει εκτεθεί στα μάτια των τηλεθεατών του: «Ολο αυτό το διάστημα έπαιρνα στο Open. Κάποια στιγμή μίλησα με το εμπορικό τμήμα. Μου είπαν ότι έχω δίκιο και ότι να αναμένω τηλεφώνημά τους!» Μάλιστα, ο Η.Κ. δεν τα παράτησε. Πήγε στην έδρα της ταξιδιωτικής εταιρίας όπου είχε αγοράσει τα vouchers. Εκεί διαπίστωσε πως δεν ήταν ο μοναδικός που «την πάτησε»: «Δεν υπάρχουν καν γραφεία! Μας είπαν οι γείτονες πως είναι πολλοί αυτοί που “την πάτησαν” και είναι καθαρή απάτη. Σίγουρα έχει ευθύνη το κανάλι που προωθεί μια απάτη και δεν εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις», μας λέει χαρακτηριστικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις