Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές: Η ΝΔ φοβάται τις γκάφες της «τελευταίας ημέρας» Στην Πειραιώς έχουν κατανοήσει ότι πλέον είναι δυσαρεστημένοι Mαζί τους ακόμα και αυτοί που τους ψηφίζουν


 Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα διεξαχθούν οι Eυρωεκλογές και στην Νέα Δημοκρατία ανησυχούν για πολιτικές γκάφες της «τελευταίας στιγμής», όπως ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τιμή της φέτας, μία τιμή που ήταν εντελώς φανταστική.

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ο ίδιος δήλωσε, είχε βρει φέτα με 6,28 € το κιλό…

Αυτή η γκάφα όπως κι άλλες γκάφες που μπορεί να έρθουν τις επόμενες ημέρες, θεωρητικά θα μπορούσαν να στοιχίσουν στη Νέα Δημοκρατία να πετύχουν ένα αποδεκτό εκλογικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ως «νίκη» να πετύχει ένα ποσοστό της τάξης του 33%, ενώ ένα ποσοστό μεταξύ του 30% και του 33%, δεν θα φέρει «χαρά» αλλά δεν θα δημιουργήσει και ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία θα ξεκινήσουν εάν καταγράφει ένα ποσοστό κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30%, αλλά για να δημιουργηθεί πραγματικό πολιτικό ζήτημα θα πρέπει να πέσει σε επίπεδα της τάξης του 27%.

Αυτό με βάση πως έχουν τα πράγματα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία ανησυχούν διότι το εκλογικό της κοινό είναι πολύ δυσαρεστημένο με την κυβερνητική πολιτική.

Στην Δυτική Μακεδονία υπάρχει μεγάλο ζήτημα ανεργίας καθώς λόγω πράσινης μετάβασης έκλεισαν τα εργοστάσια λιγνίτη και άφησαν πολύ κόσμο άνεργο. Πρόκειται για μία τοπική ανεργία που δεν έχει ανασχεθεί.

Η ΝΔ πρέπει να αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια και στην Κεντρική Μακεδονία, τα πράγματα εστιάζονται κυρίως στις ατζέντες που υπηρετεί η σημερινή ΝΔ, όπως είναι τα ομόφυλα ζευγάρια, το μεταναστευτικό αλλά και οι πρόσφατες εξελίξεις με Σκόπια –Τουρκία- Αλβανία.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η ΝΔ αντιμετωπίζει μεγάλη δυσαρέσκεια για τα εθνικά θέματα ενώ δεν είναι καθόλου δημοφιλής και στην θρησκευτική μειονότητα.

Στην Θεσσαλία, η ΝΔ κινδυνεύει περισσότερο από οπουδήποτε αλλού για να υποστεί μεγάλη πολιτική ήττα καθώς είναι η περιφέρεια που έχει υποστεί βιβλική καταστροφή και ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε για την αποκατάσταση της ζωής των κατοίκων.

Στο Βόρειο Αιγαίο υπάρχει ισχυρό ρεύμα υπέρ των δεξιών κομμάτων, καθώς ο περιφερειάρχης Κ.Μουντζούρης  έχει πολύ κακές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία η οποία υποστήριξε δικό της υποψήφιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η ΝΔ αντιμετωπίζει όμως, και μία ευρεία αμφισβήτηση λόγω θεμάτων που απασχολούν συνεχώς την κοινή γνώμη.

Από το δυστύχημα των Τεμπών που όλως τυχαίως ήρθε στην Βουλή η δικογραφία που δείχνει ευθύνες σε 4 υπουργούς μία μέρα πριν κλείσει για τις Ευρωεκλογές.

Ακόμα και το θέμα με τη διαρροή δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών όπου η Αρχή Προστασίας Δεδομένων έριξε πρόστιμο στο υπουργείο 400 χιλ ευρώ και 40 χιλ. ευρώ στην πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, έχει προκαλέσει πολιτικό ζήτημα.

Όμως, το κύριο ζήτημα είναι η ακρίβεια. Η ακρίβεια από μόνη της είναι ένα θέμα που εξοργίζει τους πολίτες πόσο μάλλον όταν ο πρωθυπουργός δημοσίως αναφέρει μία τιμή για την φέτα η οποία δεν ισχύει.

Μία τιμή που το επικαλέστηκε για να πείσει τους Έλληνες ότι δεν υπάρχει ακρίβεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις