Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Πώς η Pωσία κατέστρεψε δεκάδες ουκρανικές αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά με την βοήθεια… Ουκρανού πρόσφυγα στην Πολωνία! - Mε ποιους τρόπους έδινε κρίσιμη πληροφόρηση στους Ρώσους


 Η Ρωσία έπληξε αποθήκες πυρομαχικών στην Ουκρανία σε μυστικές τοποθεσίες μετά από πληροφορίες που έλαβε από έναν Ουκρανό πρόσφυγα (πιθανότατα ρωσόφωνο) στην Πολωνία, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal.

Στο άρθρο αναφέρεται ο Μαξίμ Λέγκα, ο οποίος ήταν 22 ετών όταν άρχισε να εκτελεί ρωσικές αποστολές στην Πολωνία χωρίς κανένα μέσο υποστήριξης.

Στην αρχή ζωγράφιζε γκράφιτι σε απομακρυσμένους φράχτες, τοίχους και στο μετρό και έπαιρνε 7$ για την κάθε πληροφορία που έδινε με αυτό τον τρόπο.

Στη συνέχεια τοποθέτησε κάμερες κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών που μετέφεραν δυτική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Οι υπηρεσίες της Μόσχας συνδύασαν πλάνα από αυτές τις κάμερες με εικόνες δορυφορικής επιτήρησης και μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την αποστολή πυρομαχικών από την Πολωνία σε μυστικές αποθήκες στην Ουκρανία, οι οποίες τελικά χτυπήθηκαν από drones και πυραύλους.

Ανώτερος αξιωματούχος των δυτικών στρατιωτικών πληροφοριών είπε ότι με αυτόν τον τρόπο η Ρωσία κατάφερε να καταστρέψει απαραίτητο εξοπλισμό αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων με ελάχιστο κόστος και κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις