Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Ξεκίνησε η χερσαία ισραηλινή επίθεση στην Ράφα λένε οι Παλαιστίνιοι – Σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί (video) Η Χαμάς εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες κατά ισραηλινών περιοχών


 Το Ισραήλ ξεκίνησε την στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα, ενώ σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο που πρόσκειται στη Χαμάς το Al-Aqsa TV, ισραηλινά τεθωρακισμένα αχρήστευσαν το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ.

Η επιχείρηση σύμφωνα με τους Παλαιστινίους ξεκίνησε λίγο μετά την 01:00 ώρα Γάζας και Ελλάδας.

Παλαιστινιακά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν λίγο πριν τη 01:00 ότι οι ισραηλινές δυνάμεις προωθούνται στο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ, βομβαρδίζοντας την περιοχή από αέρος, με τεθωρακισμένα και με πυρά πυροβολικού.

Η τηλεόραση Al-Aqsa TV αναφέρει ότι ισραηλινά τανκς βάλλουν κατά του περάσματος από απόσταση περίπου 200 μέτρων, καταστρέφοντας τον τερματικό σταθμό που χρησίμευε ως ένας από τους κύριους αγωγούς βοήθειας προς τη Γάζα από τον Νοέμβριο.

Το πέρασμα βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα από τις ανατολικές άκρες της Ράφα στο μακρινό νότιο τμήμα της Γάζας.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Ράφα, μετά από ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Τους βομβαρδισμούς γνωστοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες το νοσοκομείο του Κουβέιτ, το οποίο βρίσκεται στη Ράφα.

Όπως ανακοίνωσε διακομίστηκαν σ’ αυτό «πέντε μάρτυρες και πολλοί τραυματίες» έπειτα από σειρά νυχτερινών βομβαρδισμών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Όλα αυτά συμβαίνουν στον απόηχο της αποδοχής από τη Χαμάς και τις παλαιστινιακές οργανώσεις, της πρότασης εκεχειρίας, μία πρόταση όμως την οποία αρνείται το Ισραήλ καθώς όπως αναφέρει δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, η Ράφα συνεχίζει να είναι θέατρο εντατικών ισραηλινών βομβαρδισμών.

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ δήλωσε απόψε πως εκτόξευσε ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς την κατεύθυνση του Ισραήλ.

“Στοχεύσαμε με ομοβροντία ρουκετών την (πόλη) Σντερότ, το (κιμπούτς) Νιρ Αμ και άλλους οικισμούς στην περίμετρο της Γάζας“, μια ζώνη του Ισραήλ που βρίσκεται γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση σε μια ανακοίνωση.

Το Κατάρ στέλνει αντιπροσωπεία στο Κάιρο

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως θα στείλει εντός της ημέρας αντιπροσωπεία στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου προκειμένου να συνεχιστούν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό να συναφθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η αντιπροσωπεία του Κατάρ θα μεταβεί το πρωί (…) στην Αίγυπτο για να ξαναρχίσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δυο μέρη (…) με την ελπίδα ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία για άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση φυλακισμένων και ομήρων», ανέφερε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος της διπλωματίας του Εμιράτου, ο Ματζίντ αλ Ανσάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις