Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Τα δύο «χτυπήματα» στον πρίγκιπα Xάρι μέσα σε λίγες ώρες

 


Ο συγχρονισμός του βασιλιά Κάρολου προκάλεσε εντύπωση χθες, αφού κατάφερε… δύο “χτυπήματα” στον πρίγκιπα Χάρι μέσα σε λίγες ώρες.

Χθες το βράδυ, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πατέρας του θα παρευρεθούν σε μια εκδήλωση μαζί την επόμενη εβδομάδα, όπου ο διάδοχος θα γίνει Αρχιστράτηγος του Σώματος Αεροπορίας Στρατού.

Πριν από την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να αποχωρήσει από τη βασιλική ζωή πριν από τέσσερα χρόνια, πίστευαν πάντα ότι θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο.

Η ανακοίνωση ότι ο Βασιλιάς θα μεταβιβάσει τον ρόλο που είχε για 31 χρόνια στον μεγαλύτερο γιο του ήρθε μόλις δύο ώρες αφότου είπε ότι ήταν πολύ απασχολημένος για να δει τον μικρότερο γιο του.

«Το timing είναι το παν», είπε μία πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια, ενώ ένας άλλος είπε ότι η απόφαση του μονάρχη να μην δει τον Δούκα του Σάσεξ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ηνωμένο Βασίλειο – παρά το γεγονός ότι απέχουν μόνο τρία μίλια – «θα εκληφθεί ευρέως ως προδοσία».

Ο Δούκας του Sussex πέταξε στο Λονδίνο από την Καλιφόρνια χθες καθώς γιορτάζει τη δέκατη επέτειο των Invictus Games του, αλλά λόγω του πολυάσχολου προγράμματος του Βασιλιά δεν μπόρεσε να συναντήσει τον πατέρα του.

Ο εκπρόσωπος του Χάρι επιβεβαίωσε ότι «δυστυχώς δεν ήταν δυνατό» πατέρας και γιος να συναντηθούν «λόγω του πλήρους προγράμματος της Αυτού Μεγαλειότητας», καθώς επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα μετά από θεραπεία για καρκίνο. Ύστερα από πολλές εικασίες για το αν ο Δούκας θα πήγαινε για να επισκεφτεί τον πατέρα του, τον οποίο είδε για τελευταία φορά τον Φεβρουάριο μετά τη συγκλονιστική διάγνωση, ο εκπρόσωπος του Χάρι επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε χρόνος για επανένωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις