Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Γραμματικό: 100 παιδιά έφυγαν από την κατασκήνωση με εμετούς και πυρετό – «Το νερό μύριζε σαν βόθρος» Ορισμένα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών


 Περίπου 100 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την κατασκήνωση στο Γραμματικό καθώς εμφάνισαν υψηλό πυρετό έντονες στομαχικές διαταραχές, συμπτώματα που πιθανόν να οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα όπως υποστηρίζουν και οι υπεύθυνοι.

Μάλιστα, ορισμένα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών.

Ωστόσο κάποιοι γονείς εκφράζουν αμφιβολίες, και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους δηλητηρίαση, είτε από το φαγητό, είτε από το νερό, κάτι το οποίο επίσης διαψεύδει η διεύθυνση της κατασκήνωσης.

Σύμφωνα με μητέρα παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται από την Δευτέρα σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών με υψηλό πυρετό, «το βράδυ της Κυριακής, τα παιδιά έφαγαν χοιρινό καλαμάκι και λουκάνικο και το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν με διάρροιες και στομαχικές διαταραχές».

Η μητέρα ειδοποιήθηκε να παραλάβει το παιδί της και έφτασε στη κατασκήνωση στις 16.30 της ίδιας ημέρας. «Φτάνοντας αντίκρισα πολλά αυτοκίνητα και εξαγριωμένους γονείς που είχαν έρθει για τον ίδιο λόγο, να πάρουν τα παιδιά τους σε άθλια κατάσταση».

Η ίδια, μιλώντας με τους υπεύθυνους στο ιατρείο της κατασκήνωσης, την ενημέρωσαν ότι πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν γαστρεντερίτιδα.

«Αμφέβαλα διότι μεσολάβησαν λίγες μόνο ώρες μετά το βραδινό γεύμα. Επιπλέον αρκετά παιδιά παραπονέθηκαν για την γεύση του νερού. “Μύριζε σαν βόθρος” μου είπε το δικό μου παιδί, το οποίο ακόμα κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δυο 24ωρα μετά το συμβάν, ψήνεται στο πυρετό» προσθέτει η μητέρα.

Ένας άλλος γονέας , σε σχόλιο – κριτική στο Google στη σελίδα της κατασκήνωσης πριν από έξι ημέρες, διαμαρτυρήθηκε για το νερό που καταναλώνουν τα παιδιά.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Πρώτη φορά πήγε το παιδί μου κατασκήνωση. Απ’ ότι μου είπε της άρεσε πάρα πολύ. Ο λόγος που βάζω τρία αστέρια είναι το νερό που αναγκάζονται τα παιδιά να πιουν. Φέρτε κάποιον που να ξέρει να ελέγξει τις εγκαταστάσεις.

Το νερό σύμφωνα με τα λεγόμενα του παιδιού μου και άλλων παιδιών που ακούσαμε έχει γεύση βόθρου. Το παιδί μου ήρθε στο σπίτι και έπινε νερό σαν να μην είχε πιει καθόλου. Αν έχετε τέτοιο πρόβλημα, έχετε την υποχρέωση να τους δίνετε εμφιαλωμένο οπωσδήποτε».


Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης, ο λόγος που αποχώρησαν δεκάδες παιδιά οφείλεται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα που πιθανόν να μεταδόθηκε λόγω του επισκεπτηρίου το περασμένο Σάββατο, Ιουνίου.

«Δεν φταίει ούτε το φαγητό, ούτε το νερό. Έστειλα αμέσως δείγματα για ανάλυση, τόσο του φαγητού, όσο και του νερού, ως όφειλα να κάνω και δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για δηλητηρίαση, γι’ αυτό και σας αποστέλλω τα αποτελέσματα των αναλύσεων».

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα των αναλύσεων:

deigma_1
deigma_2
deigma_3

Σύμφωνα με την ίδια δόθηκαν 120 άδειες σε παιδιά που αρρώστησαν (κάποια που ήταν καλά στην υγεία τους αναγκαστικά αποχώρησαν επειδή έφυγαν και τα αδέρφια τους) ενώ κάποια άλλα νοσηλεύονται στο αναρρωτήριο και ορισμένα έχουν ήδη γίνει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις