Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Τα ζώδια σήμερα, Κυριακή 23 Ιουνίου: Καρκίνοι, παλιά συναισθηματικά τραύματα ίσως ξαναβγούν στην επιφάνεια

 


Τι θα συμβεί σήμερα, Κυριακή 23 Ιουνίου 2024; Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Μάθετε τα πάντα για τα αστρολογικά γεγονότα και πώς αυτά θα επηρεάσουν καθένα από τα 12 ζώδια. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τι σας επιφυλάσσουν τα άστρα σήμερα.

Κριός

Σήμερα, ίσως αναρωτηθείτε τι σημαίνει να αξιοποιείτε τη δύναμή σας και τι μπορεί να σας εμποδίζει να την κατέχετε πλήρως. Το να ηγείστε μίας ομάδας είναι ένα από τα πιο πολύτιμα χαρίσματα σας, ωστόσο ακόμα και οι ηγέτες χρειάζονται συμβουλές και καθοδήγηση. Επομένως, ρωτήστε τον εαυτό σας, ποιον έχετε δίπλα σας που νιώθετε ότι μπορείτε να στηριχτείτε; Δεν είναι αδυναμία να ζητήσετε βοήθεια.

Ταύρος

Πρέπει να νιώσετε ασφάλεια για να εξερευνήσετε τον κόσμο, όμως ίσως συνειδητοποιήσετε πόσο πολύ έχετε στηριχθεί σε εξωτερικούς δεσμούς για να αναπληρώσετε την έλλειψη εσωτερικής σας ασφάλειας. Αυτή είναι μια καλή περίοδος να θυμηθείτε ότι η δύναμή σας δεν εξαρτάται από τίποτα ή κανέναν έξω από εσάς. Ίσως ένα ωραίο τελετουργικό που μπορείτε να κάνετε είναι να χαρίσετε κάτι σε κάποιον, στέλνοντας έτσι μήνυμα στον εαυτό σας και στο σύμπαν ότι η δύναμή σας πηγάζει από μέσα σας.

Δίδυμοι

Εάν έχετε νιώσει ποτέ πως δεν ανήκετε πουθενά, σήμερα ίσως έχετε μία έντονη επιθυμία να βγείτε έξω στον κόσμο και να γίνεται πιο κοινωνικοί. Όλοι έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που μας “καταλαβαίνουν” πραγματικά, ανθρώπους που δεν χρειάζεται να τους εξηγούμε τα πάντα. Αξίζετε να είστε ανάμεσα σε άτομα που νιώθετε άνετα, αφήνοντας την εκκεντρική σας πλευρά να λάμψει. Ρωτήστε τον εαυτό σας, πότε ήταν η τελευταία φορά που γνώρισα κάποιον νέο άνθρωπο; Αν υπάρχει οποιοσδήποτε φόβος να το κάνετε αυτό, η κοσμική ευθυγράμμιση μπορεί να σας δώσει το κουράγιο να αναλάβετε το ρίσκο και να το τολμήσετε.

Καρκίνος

Παλιά συναισθηματικά τραύματα μπορεί να ξαναβγούν στην επιφάνεια σήμερα, όχι για να σε πληγώσουν, αλλά για να σου υπενθυμίσουν τα πολύτιμα μαθήματα που σου χάρισαν. Κάθε σχέση, παλιά και νέα, μας διδάσκει πώς να συγχωρούμε και να αγαπάμε, και κυρίως, μας υπενθυμίζει πως εμείς είμαστε οι πιο σημαντικές μας αγάπες. Αν λοιπόν, κάποιο παλιό τραύμα έρθει ξανά στο προσκήνιο, χρησιμοποίησε αυτή την ευκαιρία να εξασκήσεις την τρυφερή τέχνη της αυτοσυγχώρεσης ή να τη χαρίσεις και σε κάποιον άλλο σήμερα.

Λέων

Σήμερα μπορεί να νιώσεις το βάρος της ευθύνης, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα όριά σου όσον αφορά τις εργασίες και τις υποχρεώσεις. Η πιο σημαντική λέξη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σήμερα είναι το «όχι» ή το «όχι τώρα». Εναλλακτικά, πριν πεις ναι σε μια νέα εργασία, ενημέρωσε τους ότι θα τους απαντήσεις μέσα σε 48 ώρες. Δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο να ακούσει το σώμα σου πριν αναλάβεις υπερβολικά πράγματα, δηλαδή περισσότερα από όσα μπορείς να διαχειριστείς.

Παρθένος

Σήμερα είναι μια καλή μέρα να αναρωτηθείς για τη σχέση σου με την τελειομανία. Όσο δεν πιέζεις τον εαυτό σου να πετύχει ακατόρθωτα πράγματα, έχεις τον χώρο να κατακτήσεις οτιδήποτε βάλεις στο μυαλό σου, με αγάπη και συγκέντρωση. Εντούτοις, αν η εσωτερική σου φωνή που σε επικρίνει είναι αρκετά έντονη, αυτή είναι μια ευκαιρία να φτάσεις στην ουσία του θέματος. Ποιες επιβραβεύσεις μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου για τα βήματα προόδου που κάνεις προς την υπέρβαση της τελειομανίας;

Ζυγός

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως δεν χρειάζεται να παίζεις κάποιο ρόλο για να σε αποδεχτούν οι άλλοι. Αν κάποιος σε κάνει να νιώθεις πως δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, ίσως έχεις αναπτύξει μια ιδιαίτερη διαίσθηση να καταλαβαίνεις ποιοι πραγματικά είναι αυτοί οι άνθρωποι. Σήμερα είναι μια υπέροχη μέρα να μοιραστείς όσα νιώθεις με τους αγαπημένους σου, γιατί εκείνοι μπορεί να καταλάβουν πραγματικά τι χρειάζεσαι για υποστήριξη, παρόλο που εσύ συχνά στηρίζεις τους άλλους.

Σκορπιός

Νιώθεις ότι στο εργασιακό σου περιβάλλον οι απόψεις σου δεν λαμβάνονται υπόψη; Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι έχεις δύναμη και λόγο σε οποιονδήποτε χώρο κι αν βρίσκεσαι, γιατί ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής είναι να ανακαλύψεις και να αξιοποιήσεις τη δύναμή σου, απομακρύνοντας οτιδήποτε την περιορίζει. Ρώτα τον εαυτό σου, τι θα μπορούσε να κάνει την εργασιακή σου ζωή ακόμα καλύτερη εκεί που είσαι; Παράλληλα, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι έχεις ζωή και λόγο ύπαρξης και εκτός δουλειάς.

Τοξότης

Οι πιο εμπνευσμένοι άνθρωποι συνήθως έχουν ξεπεράσει πολλά εμπόδια. Μην σκέφτεσαι ότι οι πληγές σου σε καθορίζουν- είναι απλά μέρος της ιστορίας σου που σε κάνει αυτό που είσαι. Ρώτα τον εαυτό σου, με ποιον τρόπο πιστεύεις ότι το παρελθόν σου σε κάνει να νιώθεις “μικρότερος” αντί να το βλέπεις σαν μάθημα ή κομμάτι ενός κεφαλαίου στη ζωή σου; Όταν αποστασιοποιηθείς από τα τραύματά σου, μπορείς να δεις με μεγαλύτερη κατανόηση πώς μπορεί να επηρεάζουν, κάποιες φορές αρνητικά, συμπεριφορές σου που δεν τις συνειδητοποιείς καν.

Αιγόκερως

Σήμερα, ίσως συνειδητοποιήσεις πόσο η παιδική σου ηλικία επηρέασε την ενήλικη ζωή σου. Μπορεί ακόμα να παρατηρήσεις κάποια επαναλαμβανόμενα μοτίβα μέσα στην οικογένειά σου, που περνούν από γενιά σε γενιά, και να νιώσεις την ανάγκη να εστιάσεις στη θεραπεία αυτών των μοτίβων. Όταν θεραπεύουμε τον εαυτό μας, ουσιαστικά κληροδοτούμε αυτή τη θεραπεία και στη γενιά μας, σπάζοντας αρνητικά μοτίβα και αντικαθιστώντας τα με πιο υγιείς συνήθειες και σοφία που θα περάσουν και στις επόμενες γενιές για πολλά χρόνια ακόμα.

Υδροχόος

Είσαι γνωστός για την ανήσυχη φύση σου και ίσως νιώσεις την επιθυμία να εξερευνήσεις κάτι νέο. Αλλά πριν πάρεις την απόφαση, βεβαιώσου ότι δεν το κάνεις για να ξεφύγεις από κάτι που σε δυσκολεύει, αλλά από γνήσιο ενδιαφέρον. Αν θεωρείς τον εαυτό σου μαθητή της ζωής, προς τα πού σε οδηγεί η καρδιά σου; Πώς θα ήταν να ανακαλύψεις κρυφές γωνιές του ίδιου σου του τόπου; Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις μακριά, να διασχίσεις τον κόσμο για να “βρεις τον εαυτό σου”. Πάντα θα είσαι εσύ, και το μόνο που χρειάζεται είναι να τιμήσεις την δική σου, περιπετειώδη φύση.

Ιχθύες

Σήμερα είναι μια καλή μέρα να κάνεις ένα τσεκάρισμα και να δεις τι στη ζωή σου βρίσκεται σε αρμονία και τι σε σύγκρουση με τις αξίες σου. Έχεις μια υπέροχα ευαίσθητη καρδιά, και για να νιώσεις μια αίσθηση ισορροπίας, είναι σημαντικό να λες “ναι” σε ευκαιρίες που σε κάνουν να νιώθεις καλά. Πρέπει να έχουν μεγαλύτερο νόημα από μια απλή συναλλαγή. Στην πραγματικότητα, οι συναλλαγές αυτές δεν μας κάνουν ποτέ να νιώθουμε όμορφα και μοιάζουν πάντα περισσότερο με αγγαρεία παρά με μια αμοιβαία συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις