Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Νεκροί και οι 3 μέσα σε λίγες ώρες: Πήγαν για καλοκαιρινό περίπατο & δε γύρισαν ποτέ, στα μαύρα 3 οικογένειες


 Ακόμη δεν έχουμε φτάσει ούτε τη μέση του Ιουνίου και ήδη στην Ελλάδα, όπου οι θερμοκρασίες είναι ασυνήθιστα υψηλές, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη δύο αγνοούνται μετά από διαδρομή πεζοπορίας.

Το επικίνδυνο σπορ της πεζοπορίας με καύσωνα

Η πεζοπορία μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη σε περιπτώσεις υψηλής θερμοκρασίας, καθώς οι ειδικοί υπογραμμίζουν συνεχώς ότι ο καύσωνας μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μας και να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις κατά την άσκηση. Πόσο μάλλον όταν η πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα την οποία αρκετοί την κάνουν μόνοι τους και καταβάλουν και μεγάλη προσπάθεια και φέρουν τον οργανισμό τους σε έντονη άσκηση.

Νεκροί και οι 3 μέσα σε λίγες ώρες: Πήγαν για καλοκαιρινό περίπατο & δε γύρισαν ποτέ, στα μαύρα 3 οικογένειες

Τρεις θάνατοι πεζοπόρων στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν την πεζοπορία ως τρόπο άσκησης και επαφής με τη φύση. Πριν υποβληθούμε σε μια τέτοια εμπειρία πρέπει να λάβουμε υπόψη τα βασικά μέτρα ασφαλείας ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφαλή πορεία μας και επιστροφή μας.

Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία μας, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν προγραμματίζουμε εκδρομές σε ανοικτούς χώρους.

Εκτός από τον παρουσιαστή του Βρετανικού BBC Μάικλ Μόσλεϊ που βρέθηκε νεκρός στη Σύμη το πρωί της Κυριακής (09.06.2024) μετά από αρκετές ημέρες έρευνας και η υπόθεσή του έγινε το κύριο θέμα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, παρόμοιες ήταν και οι περιπτώσεις του Ολλανδού τουρίστα στο Ρέθυμνο και μιας 70χρονης γυναίκας στη Σητεία.

Ταυτόχρονα, από την Κυριακή (09.06.2024) δεν υπάρχει κάποιο νεότερο για έναν 74χρονο Ολλανδό που εξαφανίστηκε στη Σάμο και από την Τρίτη αναζητείται ένας 59χρονος Αμερικανός στην Αμοργό. Όλοι οι αγνοούμενοι αποφάσισαν να πεζοπορήσουν υπό ακατάλληλες καιρικές συνθήκες και ορισμένοι ακόμα και σε ακατάλληλες ώρες.

Στην περίπτωση του άτυχου βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη, ο άνδρας δεν είχε μαζί του καν κινητό τηλέφωνο, κάτι που δυσκόλεψε την ανεύρεσή του. Από την άλλη, στην περίπτωση του αγνοούμενου στην Αμοργό, ο 59χρονος είχε μαζί του δύο κινητά τηλέφωνα, αλλά το στίγμα του δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Νεκροί και οι 3 μέσα σε λίγες ώρες: Πήγαν για καλοκαιρινό περίπατο & δε γύρισαν ποτέ, στα μαύρα 3 οικογένειες

5/6/2024: Ένας 67χρονος Ολλανδός τουρίστας πέθανε όταν κατέρρευσε στο φαράγγι των Μύλων στο Ρέθυμνο. Φαίνεται ότι η καρδιά του δεν άντεξε και ο 67χρονος έπαθε ανακοπή. Ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες που έφτασαν τους 40 βαθμούς στην Κρήτη ενδεχομένως να συντέλεσαν στο περιστατικό.

Στις 5 Ιουνίου 2024, μια 70χρονη τουρίστρια από τη Γαλλία κατέρρευσε ενώ περπατούσε σε μια ερημική παραλία μεταξύ Κουρεμένου και Ζάκρου στη Σητεία της Κρήτης. Η γυναίκα νιώθοντας έντονη αδιαθεσία κατέρρευσε, και η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για να τη βοηθήσει. Οι πυροσβέστες έφτασαν γρήγορα και με ένα όχημα και 5 άνδρες μετέφεραν την γυναίκα από την παραλία Κουρούμες στο ΕΚΑΒ, αλλά ήταν ήδη αργά καθώς δεν είχε τις αισθήσεις της.

Στις 9/6/2024 στην παραλία της Αγίας Μαρίνας εντοπίστηκε η σωρός του 67χρονου Βρετανού Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος είχε ξεκινήσει την διαδρομή του από την παραλία της Σύμης για να επιστρέψει στο κατάλυμά του στον Γυαλό στις 5/6, στις 13:30. Ο εντοπισμός του συνέβη όταν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τραβούσαν πλάνα στην περιοχή στο πλαίσιο της αναζήτησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις