Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Διόνυσος: «Τον σκότωσα γιατί με καταπίεζε, δεν με άφηνε να καπνίζω» – Τι υποστηρίζει ο δολοφόνος του 40χρονου


«Τον σκότωσα γιατί με καταπίεζε στο σπίτι, δεν με άφηνε να καπνίζω στο δωμάτιο». Αυτά φέρεται να ισχυρίστηκε ο 26χρονος συγκάτοικος του 40χρονου Πακιστανού, που βρέθηκε δολοφονημένος με μαχαιριές στο στήθος και στην καρδιά, μέσα στο σπίτι του, στην οδό Ροδοπόλεως, στον Διόνυσο.

Οι αστυνομικοί πάντως θεωρούν ότι μπορεί ο πραγματικός λόγος που έφτασε στη δολοφονία να ήταν οι οικογενειακές διαφορές των δυο ανδρών, που υπήρχαν από τότε που βρίσκονταν στην πατρίδα τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από την προανάκριση, προέκυψε ότι το θύμα διέμενε στο συγκεκριμένο σπίτι, επί της οδού Ροδοπόλεως, τα τελευταία 15 χρόνια και εργαζόταν περιστασιακά σε σιδηρουργείο, το οποίο βρισκόταν απέναντι από την οικία του. Τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, μαζί με το θύμα, έμενε και ο άνθρωπος που εν τέλει του στέρησε την ζωή, ο οποίος είναι ο αδελφός της συζύγου του θύματος. Ο δράστης, ήταν ιδιοκτήτης ενός δικύκλου, μάρκας Crypton, μοντέλου Τ110, ενώ συνήθιζε να φοράει γαλάζιο κράνος.

Το πρωί της Τετάρτης, ο 40χρονος δεν πήγε στην δουλειά του και είχε κλειστό το κινητό του. Το απόγευμα, είχε κανονίσει να πάει για δουλειά, και πάλι δεν εμφανίστηκε με το τηλέφωνό του να παραμένει κλειστό. Τότε, ο εργοδότης του, αποφάσισε να τον ψάξει στο σπίτι του, όπου και αντίκρισε το μακάβριο θέαμα. Το πτώμα του 40χρονου, βρέθηκε στο κρεβάτι, σκεπασμένο με κουβέρτα από τη μέση και κάτω, και γυμνό από τη μέση και πάνω, με το σεντόνι πάνω στο οποίο ήταν ξαπλωμένο το θύμα, να είναι γεμάτο αίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικος της περιοχής, ενώ επέστρεψε στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του 40χρονου και του δράστη, είδε περίπου στις 14:40 ένα δίκυκλο, με κουτί delivery, σταθμευμένο έξω από την οικία της οδού Ροδοπόλεως 33 και πάνω σε αυτό, έναν άνδρα που φορούσε κράνος, ανοιχτού μπλε χρώματος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το συγκεκριμένο όχημα κινήθηκε με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Δροσιάς Σταμάτας.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναζητήθηκε και κατασχέθηκε οπτικό υλικό από κάμερες σε καταστήματα και οικίες κοντά στον τόπο τέλεσης του εγκλήματος. Από την παρατήρηση του οπτικού υλικού προέκυψε η παρουσία του δράστη στον τόπο τέλεσης του εγκλήματος και η διαφυγή του από αυτόν.

Όπως γνωστοποιήθηκε από το Τμήμα Εξερευνήσεων της Δ.Ε.Ε., εντός της κατοικίας που διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία, βρέθηκαν αποτυπώματα μόνο του θύματος και του δράστη, ενώ «ουδέν ανόμοιο αποτύπωμα παρέμεινε για παραβολή».

Σημειώνεται πως συστήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα, η οποία ανέλαβε τον εντοπισμό του δράστη, με σκοπό την εξέτασή του, ώστε να διερευνηθεί η εμπλοκή του στην υπό έρευνα υπόθεση.

Το βράδυ του Σαββάτου (08/06), ο δράστης εντοπίστηκε από Αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας,1 να κινείται στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και προσήχθη, προκειμένου να εξεταστεί. Απολογούμενος, αποδέχθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες και περιέγραψε με λεπτομέρειες τις πράξεις του, ενώ αναγνώρισε τον εαυτό του στο οπτικό υλικό που του επιδείχθηκε.

Χθες (09/06) το μεσημέρι η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και σε βάρος του δράστη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον 30ο Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, δυνάμει του οποίου συνελήφθη, ενώ σήμερα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου απολογηθεί ενώπιον του προαναφερθέντος Ανακριτή, από όπου και πήρε προθεσμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις