Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ληστής επιτέθηκε και πυροβόλησε 50χρονο μέσα σε νεκροταφείο – «Δώσε τα λεφτά αλλιώς θα σε καθαρίσω»

 


Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας 50χρονος, μέσα στο νεκροταφείο του Ζαγκλιβερίου στη Θεσσαλονίκη, όπου ενώ εργαζόταν, ένας ληστής του επιτέθηκε και τον πυροβόλησε στο πόδι, επειδή του είπε πως δεν έχει χρήματα μαζί του.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν ο άγνωστος άνδρας πλησίασε τον 50χρονο κ. Παναγιώτη και του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει. «Αυτό έγινε το μεσημέρι, 12:30 η ώρα, αυτός ήταν εκεί στη βρύση, πήγε σε ένα μνήμα, ξαναγυρνούσε. Εγώ ήμουν απέναντι, είχα μία κηδεία. Βγαίνοντας στον δρόμο να πάω για το σπίτι μου λέει “καθαρίζεις τα μνήματα; Θα έρθεις να σου δείξω της γιαγιάς μου να το καθαρίσεις;”», είπε στο Mega το θύμα της ληστείας.

Ο κ. Παναγιώτης ανυποψίαστος για τα όσα ακολούθησαν, πήγε μαζί με τον άγνωστο άνδρα να του δείξει το μνήμα της γιαγιάς του, και τότε τον απείλησε λέγοντάς του “φέρε τα λεφτά αλλιώς σε καθάρισα”. «Εγώ του είπα πως “δεν έχω λεφτά” και με πυροβόλησε». Σημειώνεται πως το θύμα δέχθηκε πυροβολισμό στο πόδι, καθώς και χτυπήματα με την κάννη του όπλου στο κεφάλι και στο μέτωπο.

«Πήδηξε από το ντουβάρι και βγήκε από τα χωράφια. Θα μπορούσε να με καθαρίσει. Ήταν ξανθός με κοντό μαλλί. 30αρης ήταν. Ούτε αμάξι είχε, ούτε συνεργό. Ήμουν μοναχός, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα».

Ευτυχώς ο τραυματισμός του κ. Παναγιώτη δεν ήταν σοβαρός, το σοκ όμως είναι μεγάλο. Ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία και μέχρι τώρα ο δράστης είναι άφαντος.

«Ούτε τον γνώριζα, ούτε με γνώριζε. Απλώς μου ζήτησε τα λεφτά. Εγώ θέλω να πιαστεί και να πάει μέσα. Αυτό θέλω. Τώρα εδώ πέρα που θα ερχόμαστε στο κοιμητήριο πρέπει να βλέπω αριστερά δεξιά. Φοβάμαι μην είναι πουθενά κρυμμένος και μου ρίξει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις