Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Η Μόσχα απείλησε ευθέως την Ουάσιγκτον για το κτύπημα στην Κριμαία με ATACMS: «Η επίθεση δε θα μείνει αναπάντητη» Οργισμένη ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών


 Η Μόσχα απείλησε για πρώτη φορά ευθέως τις ΗΠΑ ότι φέρουν την ακέραια ευθύνη για την επίθεση κατά της Σεβαστούπολης στην Κριμαία με, αμερικανικούς, όπως τόνισαν πυραύλους ATACMS όπου σκοτώθηκαν 3 άμαχοι και πάνω από 100 έχουν τραυματιστεί σε παραλία της περιοχής.

Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών οι ΗΠΑ φέρουν την ευθύνη για αυτό το κτύπημα καθώς Αμερικανοί ειδικοί ήταν αυτοί που έθεσαν τις συντεταγμένες στον επεξεργαστή του πυραύλου για να τροφοδοτήσει το αδρανειακό σύστημα ναυτιλίας με υποβοήθηση GPS και να κάνει το τυφλό αυτό κτύπημα στην Κριμαία σε παραλία γεμάτη λουόμενους.

Όπως είπε το ρωσικό ΥΠΕΞ η «επίθεση αυτή δε θα μείνει αναπάντητη».

 «Μια σκόπιμη τρομοκρατική επίθεση με πυραύλους πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Σεβαστούπολης από πέντε αμερικανικούς πυραύλους ATACMS εξοπλισμένους με κεφαλές διασποράς υποπυρομαχικών.

Τέσσερις αμερικανικής κατασκευής πύραυλοι ATACMS αναχαιτίστηκαν.

Η έκρηξη της κεφαλής του πέμπτου αμερικανικού πυραύλου στον αέρα είχε ως αποτέλεσμα πολυάριθμα θύματα μεταξύ αμάχων στη Σεβαστούπολη», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ για να συνεχίσει:

«Όλες οι αναθέσεις εκτοξεύσεων για τους επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS των ΗΠΑ εισάγονται από ειδικούς των Αμερικανών  με βάση τα δεδομένα δορυφορικών πληροφοριών. .

Ως εκ τούτου, η ευθύνη για τη σκόπιμη πυραυλική επίθεση εναντίον αμάχων στη Σεβαστούπολη ανήκει κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προμήθευσαν αυτά τα όπλα στην Ουκρανία, και στο καθεστώς Ζελένσκι, από το έδαφος του οποίου πραγματοποιήθηκε αυτό το χτύπημα.

Τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα βίντεο όπου δείχνουν Βρετανούς στρατιώτες να πολεμούν στην Ουκρανία κατά των ρωσικών δυνάμεων. Το βίντεο που φέρεται να είναι από την περιοχή του Ντόνετσκ δείχνει Βρετανούς να μάχονται κατά Ρώσων στρατιωτών αλλά η ημερομηνία του βίντεο δεν είναι επιβεβαιωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις