Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Στρατεύματα της B. Κορέας στην Ουκρανία; ΗΠΑ: «Θα γίνουν τροφή για τα κανόνια» - Τι αναφέρουν ρεπορτάζ


 Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε επίσημη κρατική επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) – Βόρεια Κορέα. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, ο Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν το λεγόμενο αμυντικό σύμφωνο στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας στις 19 Ιουνίου.

Η στρατιωτική συνθήκη αναφέρει: «Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές τεθεί σε κατάσταση πολέμου από ένοπλη εισβολή από ένα μεμονωμένο κράτος ή πολλά κράτη, η άλλη πλευρά θα παρέχει στρατιωτική και άλλη βοήθεια με όλα τα μέσα που έχει στην κατοχή της χωρίς καθυστέρηση.”

Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό κανάλι TV Chosun ανέφερε αρχικά ότι η Βόρεια Κορέα σχεδίαζε να στείλει σώμα μηχανικών στην Ουκρανία, επικαλούμενη έναν Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο. Δημοσιεύματα διατείνονται πως η απόφαση έχει ήδη παρθεί από την Πιονγκγιάνγκ!

Τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας που αποστέλλονται για να βοηθήσουν τον ρωσικό στρατό στην εισβολή του στην Ουκρανία θα είναι «τροφή για κανόνια», ισχυρίζεται το Πεντάγωνο, σύμφωνα με το Foxnews

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου, ένας ρεπόρτερ πίεσε τον γραμματέα Τύπου του Πενταγώνου , Υποστράτηγο Πατ Ράιντερ, να σχολιάσει τις φήμες ότι βορειοκορεατικό κατασκευαστικό και μηχανολογικό σώμα πρόκειται να εισέλθει σε ρωσικά κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.

Ο Ράιντερ δεν αμφισβήτησε την πιθανότητα εισόδου βορειοκορεατικού στρατιωτικού προσωπικού στην περιοχή, λέγοντας ότι «είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να παρακολουθούμε».

«Νομίζω ότι αν ήμουν διοίκηση στρατιωτικού προσωπικού της Βόρειας Κορέας, θα σκεφτόμουν πολύ καλά το να στείλω τις δυνάμεις μου ως τροφή για τα κανόνια σε έναν παράνομο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας», είπε ο Ράιντερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις