Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Αρχίσαμε;; Έκρηξη και φωτιά σε πολωνικό eργοστάσιο που παρήγαγε όπλα (και) για την Ουκρανία!!


 Οργιάζουν οι φήμες στο διαδίκτυο την ώρα που οι Πολωνοί δεν βγάζουν στοιχεία στη δημοσιότητα για τα αίτια της φωτιάς.

Ισχυρή έκρηξη που την ακολούθησε μεγάλη πυρκαγιά σημειώθηκε στο εργοστάσιο όπλων της Mesko S.A. στη νοτιοανατολική Πολωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε σε κέντρο παραγωγής καυσίμων για πυραύλους.

Την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν δύο άτομα μέσα. Ένας 59χρονος άνδρας σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε, δήλωσε η διευθύντρια του εργοστασίου Elżbieta Szreniawska στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF24.

Οι Πολωνοί ισχυρίζονται πως λίγη ώρα μετά, με τη συνδρομή της πυροσβεστικής, η μεγάλη φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η MESKO είναι μία πολωνική εταιρεία που φέτος κλείνει τα 100 χρόνια και που παρέχει πυρομαχικά για τον πολωνικό στρατό και το ΝΑΤΟ.

Αυτό που προκάλεσε -δικαίως- πολλά σχόλια στο διαδίκτυο δεν είναι μόνο η τοποθεσία του εργοστασίου (πολύ κοντά στην Ουκρανία), αλλά και ο αυξημένος ρόλος του στον πόλεμο της Ουκρανίας!

Είναι γνωστό εξάλλου πως η εταιρεία, με δική της ανακοίνωση, έχει συνάψει συμφωνίες για την παροχή στρατιωτικού υλικού στην γειτονική Ουκρανία!

Και φυσικά όλων των μυαλό πηγαίνει αβίαστα σε φερόμενη ρωσική εμπλοκή!!!

Αναλυτικότερα, σε επίσημη ανακοίνωση από τον Μάιο του 2023, αναφέρονται τα εξής:

«Εκπρόσωποι ειδικών ομάδων της MESKO S.A. και της ουκρανικής εταιρείας ARTeM ξεκίνησαν την υλοποίηση της πρόσφατα υπογραφείσας σύμβασης για την παραγωγή πυρομαχικών αρμάτων μάχης 125 χλστ. Οι μηχανικοί εξοικειώθηκαν με τις τεχνολογίες παραγωγής αυτού του τύπου πυρομαχικών που χρησιμοποιούν και οι δύο εταιρείες και παρουσίασαν επίσης την εμπειρία τους στον τομέα αυτό. Συζήτησαν επίσης τις πτυχές της μεταφοράς τεχνολογίας και των αλυσίδων συνεργασίας στην παραγωγή πυρομαχικών αρμάτων μάχης 125 mm για τον ουκρανικό στρατό.

Κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα σε συνεργασία με τους Ουκρανούς εταίρους μας. Πιστεύουμε βαθιά ότι η τεχνολογία μας, μαζί με ένα τολμηρό επιχειρηματικό μοντέλο, θα φέρει σύντομα απτά αποτελέσματα με τη μορφή νέων παραγωγικών δυνατοτήτων και των ίδιων των πυρομαχικών, που χρειάζονται οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η εταιρεία μας έχει πολυετή εμπειρία στην παραγωγή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος, διαθέτει επίσης σύγχρονες τεχνολογίες και κυρίως έμπειρο προσωπικό. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο που χρησιμοποιούμε για να εδραιώσουμε επαφή με την ουκρανική πλευρά. Η MESKO παίζει το ρόλο του παρόχου τεχνολογίας, κρίσιμων εξαρτημάτων και τεχνικής υποστήριξης, κάτι σπάνιο στη χώρα. Από την άλλη πλευρά, είναι φυσικά μια επιχειρηματική σύμβαση που αποφέρει μετρήσιμα οφέλη στην Εταιρεία – δήλωσε ο Δρ. Przemysław Kowalczuk, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Ανάπτυξη της MESKO S.A.

Η MESKO έχει ήδη συνεργαστεί με αμυντικές εταιρείες από την Ουκρανία. Η πολωνική εταιρεία παρείχε στους Ουκρανούς εργολάβους πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος και ρουκέτες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι εξοπλισμένες με PIORUN MANPADS, η αξιοπιστία των οποίων έχει επιβεβαιωθεί συχνά κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ένοπλης σύγκρουσης στη χώρα αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις