Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ένταση μεταξύ Μακρόν και Μελόνι στους G7! Τι ακριβώς συνέβη στην Ιταλία - Τι μεταδίδεται...


 Η Ιταλία κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να αφαιρέσει την αναφορά στην «ασφαλή και νόμιμη άμβλωση» από το κείμενο της τελικής δήλωσης της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά , προκαλώντας επίπληξη από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν!

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι υπερασπίστηκε, σύμφωνα με το CNN, την θέση της λεγόμενης συντηρητικής κυβέρνησής της και κατηγόρησε τον Μακρόν ότι κάνει μικροπολιτική, μέρες αφότου προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Γαλλία για αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Δεν υπάρχει λόγος να διαφωνούμε για θέματα στα οποία έχουμε ήδη συμφωνήσει εδώ και αρκετό καιρό. Πιστεύω ότι είναι βαθύτατα λάθος, σε δύσκολες στιγμές όπως αυτές, να κάνουμε εκστρατεία χρησιμοποιώντας ένα πολύτιμο φόρουμ όπως αυτό των G7», είπε η Μελόνι στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Ο Μακρόν είπε ότι «λυπάται» για την προσπάθεια της Ιταλίας να αφαιρέσει την αναφορά, λέγοντας σε Ιταλό δημοσιογράφο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ότι η Γαλλία σκοπεύει να «υπερασπιστεί με δύναμη» το δικαίωμα, όπως το ονομάζουν, στην άμβλωση.

Η διαμάχη έρχεται καθώς οι ηγέτες της G7 εργάζονται για να ετοιμάσουν την τελική διατύπωση της ανακοίνωσής τους, το κορυφαίο έγγραφο της φετινής συνόδου κορυφής στην Απουλία της Ιταλίας, το οποίο καθορίζει τις αξίες και την ατζέντα του μπλοκ για το επόμενο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις