Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

H πράσινη ενέργεια ωφελεί ή βλάπτει το περιβάλλον; Απίστευτοι ισχυρισμοί γεωλόγου (video) - Δείτε τι ισχυρίζεται

 


Ο γεωλόγος, καθηγητής Ian Plimer, ισχυρίζεται πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι και τόσο φιλικές προς το περιβάλλον!

Όπως αναφέρει:

«Έχουμε κορυφογραμμές, οι οποίες καλύπτονται από τις ανεμογεννήτριες, έχουμε εξαιρετική γεωργική γη σε  κοιλάδες οι οποίες καλύπτονται από ηλιακούς συλλέκτες και, αυτό που δεν ακούμε από τους οικολόγους είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ρύπανσης.

Για παράδειγμα η διαρροή των ηλιακών συλλεκτών,  με διαρροή χημικής ένωσης τελλουρίου-καδμίου (CdTe), η διαρροή μολύβδου! 

Αυτά εισχωρούν στο έδαφος, παραμένουν εκεί και δεν φεύγουν. Όταν ξεφορτωθούμε τους ηλιακούς συλλέκτες, αφήνουμε μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή πίσω και, αυτές  είναι περιοχές που αργότερα ίσως θελήσουμε να  χρησιμοποιήσουμε για την καλλιέργεια τροφής!

Στην περίπτωση των ανεμογεννητριών, μολύνουν πολύ μεγάλες  περιοχές με εξαιρετικά επικίνδυνα χημικά και, αντί να υπάρξει προσπάθεια απόρριψης αυτών των πτερυγίων από τις ανεμογεννήτριες, τα θάβουμε! Δεν υπάρχει κανένας βιομηχανικός τομέας ανακύκλωσης τους».

photo freepik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις