Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

H ώρα πλησιάζει! Τι ζητούν να μπει στο Γερμανικό Σύνταγμα άρον-άρον - Θεωρούν πως το Κράτος θα τους προστατεύσει από αυτό που έρχεται!!!


 Τα πράγματα στην Ευρώπη προχωράνε και πολλοί βλέπουν στην νέα ψηφιακή εποχή κινδύνους!

Η ένωση πολιτικών δικαιωμάτων Digitalcourage, κάλεσε την γερμανική Βουλή να συμπεριλάβει το δικαίωμα στην ζωή χωρίς ψηφιακό καταναγκασμό στον Σύνταγμα της χώρας.

Στη δήλωσή τους , οι ακτιβιστές του Digitalcourage γράφουν ότι ο εορτασμός της 75ης επετείου του Συντάγματος είναι ένας καλός λόγος για να ενταχθεί μια επειγόντως αναγκαία επέκταση στο άρθρο 3. Το άρθρο 3 αφορά την απαγόρευση των αδικιών και των διακρίσεων εις βάρος των ανθρώπων. Σύμφωνα με το Digitalcourage, αυτό το άρθρο πρέπει να διευρυνθεί: Το άρθρο 3 πρέπει επίσης να απαγορεύει «τα άτομα σε μειονεκτική θέση όσον αφορά τις βασικές υπηρεσίες εάν δεν χρησιμοποιούν συγκεκριμένη συσκευή ή ψηφιακή πλατφόρμα».

Η δήλωση για το αίτημα για μια ζωή χωρίς ψηφιακό καταναγκασμό, που κυκλοφόρησε τον Μάιο, λέει κυριολεκτικά:

“Καλούμε την Bundestag (Γερμανική Βουλή να συμπεριλάβει το δικαίωμα στην ζωή χωρίς ψηφιακό καταναγκασμό στο Σύνταγμα Ξεκινάμε μια εκστρατεία υπογραφών.”

Σε όλο και περισσότερα μέρη, οι πολίτες αναγκάζονται να εγγραφούν στο διαδίκτυο ή να κατεβάσουν μια εφαρμογή – ακόμη και όταν χρησιμοποιούν υπηρεσίες που αποτελούν μέρος βασικών υπηρεσιών, όπως ιατρική περίθαλψη, ταξίδια με τρένο ή ταχυδρομικές υπηρεσίες. Κατά την γνώμη της Digitalcourage, η συμμετοχή στην κοινωνική ζωή και η πρόσβαση σε δημόσιες υποδομές δεν πρέπει να εξαρτώνται από το αν ο πολίτης έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, smartphone ή είναι διατεθειμένος να εγκαταστήσει ορισμένες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται επίσης από τις υπηρεσίες για την συλλογή και παρακολούθηση δεδομένων. Και τι άλλο ακολουθεί;;;

Ο σύλλογος Digitalcourage e. Ο V. (πρώην: FoeBuD e. V.) αγωνίζεται για τα θεμελιώδη δικαιώματα και την προστασία των δεδομένων από το 1987.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις