Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Kαι τώρα τι θα γίνει με τον πόλεμο; Αυτό ο Μακρόν δεν το περίμενε – BINTEO - Τι είχε δηλώσει πριν τις ευρωκλογές


 Αλλαγές σε Γερμανία και Γαλλία και όλοι αναρωτιούνται πλέον δυνατά: «Τι θα γίνει με την Ρωσία και τον πόλεμο»;;;

Στην Γερμανία η Ένωση πέτυχε σαφή νίκη στις ευρωπαϊκές εκλογές . Μετά την καταμέτρηση και των 400 περιφερειών, το δεξιό και φιλορωσικό AfD έρχεται στην δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο – στα ανατολικά έρχεται ακόμη και στην πρώτη θέση.

Το σοσιαλδημοκρατικό SPD , οι Πράσινοι και το φιλελεύθερο FDP υπέστησαν απώλειες και μαζί συγκεντρώνουν μόλις το ένα τρίτο των ψήφων. Η Αριστερά επίσης καταρρέει – και ξεπερνιέται από το νέο κόμμα BSW της Sahra Wagenknecht .

Στην Γαλλία, η μεγάλη νίκη της ακροδεξιάς παράταξης της Μαρίν Λε Πεν, η οποία δεν θέλει τον πόλεμο με την Ρωσία, στις ευρωεκλογές, προκάλεσε τριγμούς και πολιτικό «τσουνάμι»!

Ο Εμανουέλ Μακρόν προκήρυξε βουλευτικές εκλογές και μάλιστα εξπρές. Θεωρεί πως δεν είναι το 32% της Λε Πεν το πρόβλημα, αλλά το δικό του οριακό 15%, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την παράταξή του στις βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να μην αμφισβητείται η προεδρική του θέση!

Ο Μακρόν είναι εκείνος που έχει βγει μπροστά για τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας!

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε επίσημα πως θέλει να δημιουργήσει μια συμμαχία για να στείλει δυτικούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία. Το ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι την Παρασκευή στο Παρίσι. Σύμφωνα με τον Μακρόν, αρκετοί εταίροι έχουν ήδη συμφωνήσει στην πρωτοβουλία.

Ρώσοι αξιωματούχοι, εν τω μεταξύ, προειδοποίησαν ότι η Μόσχα θα θεωρούσε τους δυτικούς στρατιωτικούς συμβούλους στην Ουκρανία ως «νόμιμο στόχο». Οι ΗΠΑ απέρριψαν την κίνηση Μακρόν και επεσήμαναν τον κίνδυνο κλιμάκωσης. Τώρα όμως τι θα γίνει με τον πόλεμο;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις