Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Διπλός σεισμός στο Αρκαλοχώρι προκαλεί ανησυχία στους Kατοίκους


 Διπλή σεισμική δόνηση εντάσεως 4,2 και 3,6 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Η διπλή  σεισμική δόνηση εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης λίγο πριν και μετά τις 9 το πρωί της 11ης  Ιουνίου. 

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά του Αρκαλοχωρίου με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 12 χιλιόμετρα, δύο λεπτά πριν από τις εννέα το πρωί ενώ ο δεύτερος σεισμός που ήταν και ισχυρότερος με μέγεθος 4,2 ρίχτερ εκδηλώθηκε 19 λεπτά αργότερα.

Το εστιακό κέντρο και για τους δύο σεισμούς ήταν το ίδιο.

Ο δεύτερος σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις εννέα είχε εστιακό βάθος 11,8 χιλιόμετρα και σε απόσταση 4 χιλιόμετρα από το Αρκαλοχώρι Κρήτης που στο παρελθόν - πριν από τρία χρόνια - έχει πληγεί από ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, με αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, το ίδιο και οι μαθητές των σχολείων που βρίσκονται στις αυλές των σχολείων τους.

2.jpg

Ο σεισμός των 4,2 Ρίχτερ που έφερε στις μνήμες των κατοίκων τις καταστροφές που είχαν προκληθεί το 2021, δεν έχει προκαλέσει ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις