Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ξέσπασε ο Χρήστος Μάστορας: «Είμαι Αλβανός και πολύ περήφανος για την Kαταγωγή μου»


 Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου βρέθηκε παλιότερα ο Χρήστος Μάστορας, τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες» και μίλησε για την καταγωγή του και το ρατσισμό που έχει βιώσει ο ίδιος.

Οι δηλώσεις του

Καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε ο Χρήστος Μάστορας ο οποίος συνάντησε τον Νίκο Χατζηνικολάου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για την καταγωγή του από χωριό στην βόρεια Ήπειρο, αλλά και για τις σχέσεις Ελλήνων – Αλβανών

«Προσωπικά δεν βίωσα τον ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες.

“Τα αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες”.

Σιγά σιγά όμως καλλιεργήθηκε στα media ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς που είχαν μόλις έρθει στην Ελλάδα. Κάποιοι ίσως να ήταν όντως εγκληματίες, κάποιοι είχαν βγει από τις φυλακές αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν και Αλβανοί οικογενειάρχες που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και Βορειοηπειρώτες», είπε ο Χρήστος Μάστορας.
«Οι Αλβανοί φοβόντουσαν να πουν ότι είναι Αλβανοί και χρησιμοποιούσαν τη λέξη Βορειοπειρώτες για να ενσωματωθούν. Δεν ήταν δικό τους λάθος. Και έτσι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα. Την δική μας εθνική συνείδηση», είπε ο Χρήστος Μάστορας.

Σε παλιότερη συνέντευξη

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε τον τραγουδιστή για την προσωπική του ζωή αλλά και το εάν πρόκειται να τον δούμε σύντομα γαμπρό.
«Δεν σκέφτομαι τον γάμο στο άμεσο μέλλον γιατί πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος άνθρωπος. Δεν υπάρχει για την ώρα. Είμαι όμως παραδοσιακός τύπος. Θα ήθελα παιδάκια, δηλαδή μια κορούλα θα την ήθελα κάποια στιγμή», δήλωσε ο Χρήστος Μάστορας.

Ο Χρήστος Μάστορας μίλησε και για τις σπουδές του στο ΤΕΙ Οινολογίας τις οποίες δεν ολοκλήρωσε ποτέ. «Πήγα δέκα φορές και νομίζω πως δεν με κέρδισε η Ακαδημαϊκή μόρφωση, δυστυχώς», αποκάλυψε καλεσμένος στη Late Night εκπομπή του ANT1.

www.tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις