Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Καιρός: Mίνι καύσωνα με 40αρια φέρνει ο Ιούνιος – Οι 6 περιοχές που θα «καούν»


 Με υψηλές θερμοκρασίες μπήκε ο Ιούνιος, ο οποίος έφερε και το πρώτο κύμα ζέστης με αποτέλεσμα να επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα σε ορισμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτηση του στο Facebook, αναφέρθηκε στις υποψήφιες περιοχές όπου οι θερμοκρασία θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τους 40 βαθμούς κελσίου. Όπως έγραψε ο ίδιος, «από το Σάββατο η χώρα θα επηρεαστεί από αφρικανική ζέστη η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη 4/6 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 6/6.

Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40) είναι: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα.


Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει:

Σάββατο: 31

Κυριακή: 33

Δευτέρα: 36

Τρίτη: 37-38

Καλά μπάνια!».

Κολυδάς: Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία

Σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία με μέγιστες τιμές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά το Σάββατο τους 32-34 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή 33-35, τη Δευτέρα 34-36 και την ερχόμενη Τρίτη τους 35-37.

Όπως γράφει ο ίδιος, η ζέστη θα κρατήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη παρότι θα υπάρξει κάποια υποχώρηση από τα βορειοδυτικά.

Σάκης Αρναούτογλου: Η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής αύξησης της θερμοκρασίας

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτηση του στο Facebbok, ενημερώσει για την εξέλιξη της θερμοκρασίας από σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου έως και τη Παρασκευή.

«Από αύριο Σάββατο περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια στα ηπειρωτικά και η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας».

Τάσος Αρνιακός: Μίνι καύσωνας προ των πυλών

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, στην πρόγνωση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ανέφερε ότι, «μας έρχεται μια θερμή μεταφορά από κάτω και θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες. Αύριο (σ.σ. Σάββατο) φαίνεται ότι θα πλησιάσουμε τους 33 με 34 βαθμούς κελσίου – μέγιστη τιμή. Την Κυριακή θα φτάσουμε τους 35, τη Δευτέρα τους 36 και την Τρίτη τους 37. Από την Τρίτη και μετά υποχωρεί λίγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις