Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Σ.Λαβρόφ: «Γελοίος όποιος στην Δύση πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Oυκρανία θα τελειώσει με επιστροφή στα σύνορα του 1991» «Είστε σοβαροί ενήλικες και λέτε τέτοια πράγματα;»


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε γελοίο όποιον ισχυρίζεται στη Δύση ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με επιστροφή στα σύνορα του 1991.

Μάλιστα αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν σοβαροί ενήλικες να λένε τέτοια πράγματα.

Στην Δύση προσπαθούν να περάσουν την εικόνα ότι ο πόλεμος θα τελείωνε στην Ουκρανία μονάχα αν η Ρωσία δέχονταν να επιστρέψει τα εδάφη που κατέλαβε στα πεδία των μαχών και την Κριμαία (που ιστορικά είναι ρωσική και οι κάτοικοί της έχουν εξολοκλήρου ρωσική συνείδηση).

Δηλαδή ζητούν από τη Μόσχα να υποστεί μία στρατηγική ήττα από τη στιγμή μάλιστα που είναι αυτή που κερδίζει στα πεδία των μαχών.

Παράλληλα, κατηγόρησε τους Δυτικούς ότι εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην πολιτική τους όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και στη Γάζα.

«Όμως όλο το πάθος των δυτικών συναδέλφων μας έχει ως στόχο να προκαλέσει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία.

Σταματήστε τη Ρωσία, πηγαίνετε στα σύνορα του 1991, και ο πόλεμος θα σταματήσει αμέσως. Σοβαροί ενήλικες τα λένε αυτά; Είναι γελοίοι», είπε ο Σ.Λαβρόφ, ο οποίος έκανε λόγο για μια νέα προσπάθεια της Δύσης για μια ειρηνευτική διάσκεψη.

«Η Δύση προσπαθεί τώρα να πείσει ορισμένες αραβικές χώρες να φιλοξενήσουν κάποιο νέο είδος διάσκεψης για την Ουκρανία» σημείωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις