Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

O ΧΑΡΤΗΣ που έχει την Ελλάδα μέσα και τρόμαξε μέχρι και τον Elon Musk!


 Τα δραματικά στοιχεία που προκύπτουν από την ταχεία μείωση του πληθυσμού στη Δύση σχολίασε για ακόμα μία φορά ο Έλον Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός για τις παρεμβάσεις του σχετικά με την υπογεννητικότητα, επικαλέστηκε επίσημα στοιχεία για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη (μέσα έβαλε και την Τουρκία), αναπαράγοντας έναν χάρτη της γηραιά ηπείρου.

Σε αυτόν απεικονίζεται ο αριθμός παιδιών που αντιστοιχεί ανά γυναίκα σε κάθε χώρα ξεχωριστά!

Σύμφωνα με ερευνητές, οι χώρες χρειάζονται ποσοστό γεννήσεων (τουλάχιστον) 2,1 παιδιών ανά γυναίκα για να διατηρήσουν έναν σταθερό πληθυσμό.

Ωστόσο, στην Ευρώπη, οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτό και θα μπορούσε να οδηγήσει σε «κλιμακωτές κοινωνικές αλλαγές», σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό The Lancet.

«Το πλέον ανησυχητικό είναι πως καμία χώρα στην Ε.Ε. δεν έχει ποσοστό γεννήσεων πάνω από 2,1, με αποτέλεσμα ορισμένοι πολιτικοί να φοβούνται ότι ο αριθμός των νέων θα αρχίσει να μειώνεται με φρενήρεις ρυθμούς».

Ενδεικτικό είναι πως η Ελλάδα είναι στο όριο του συναγερμού, με μόλις 1,32 γεννήσεις παιδιών να αντιστοιχούν για κάθε Ελληνίδα το 2022!!

Στη γειτονική Ιταλία αλλά και στην Ισπανία τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, με μόλις 1,24 και 1,16 γεννήσεις αντίστοιχα!

Ακόμα και η Τουρκία, η οποία τις προηγούμενες δεκαετίες είχε μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης του πληθυσμού από την Ελλάδα, δεν κατάφερε να πλησιάσει καν κοντά στο «όριο ασφαλείας» των 2,1 παιδιών, έχοντας 1,63!

Η Eurostat, προβλέπει ότι έως το 2100, εάν δεν υπάρξει καμία παρέμβαση, τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω θα αποτελούν το 32% του πληθυσμού, έναντι 22% σήμερα.

Αν δεν αυξηθούν τα ποσοστά γεννήσεων στην Ευρώπη, ισχυρίζεται το The Lancet, «Η εξάρτηση από την μετανάστευση θα καταστεί απαραίτητη για τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης».

Ο Έλον Μασκ μέσω του Twitter έκανε το εξής σχόλιο:

«Ο (ανθρώπινος) πολιτισμός μπορεί να τελειώσει με ένα χτύπημα ή με ένα κλαψούρισμα (σε πάνες ακράτειας των ενηλίκων)».

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τον χάρτη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις