Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Απόστολος Λύτρας: Oι πρώτες επισκέψεις του στη φυλακή – Tα χρέη, οι πλειστηριασμοί και οι εκτιμήσεις για τη δίκη


 Προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού είναι από το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6) ο Απόστολος Λύτρας.

Ο ποινικολόγος, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, και την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, κρατείται στην ΣΤ’ πτέρυγα, τη γνωστή και ως VIP, όπου στο παρελθόν έχουν κρατηθεί, μεταξύ άλλων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο Λάκης Γαβαλάς.

Ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται σε κελί υψίστης ασφαλείας μαζί με άλλους δύο κρατούμενους

Χθες, μάλιστα, δέχτηκε και το πρώτο του επισκεπτήριο, καθώς τον επισκέφθηκαν ο δικηγόρος του και στενός του συνεργάτης, και η αδερφή του, η οποία είχε μαζί της και κάποια φάρμακα για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 52χρονος δικηγόρος στην καρδιά.

Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι του μπορούν να τον επισκέπτονται καθημερινά τα πρωινά ενώ οι συγγενείς του, πρωί ή μεσημέρι.

Οι συγκρατούμενοί του

Σύμφωνα με το Mega, ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται σε κελί υψίστης ασφαλείας μαζί με άλλους δύο κρατούμενους. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία από την Αράχωβα, που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για απάτες, και ακόμα έναν επιχειρηματία, ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών.

Επειδή τα δύο κρεβάτια στο κελί ήταν πιασμένα από τους «παλιούς» συγκρατούμενούς τους, ο Απόστολος Λύτρας πήρε το πάνω.

Ωστόσο, με την έναν είχε μία προστριβή. Συγκεκριμένα, ο ποινικολόγος, που είναι φανατικός καπνιστής, μόλις μετέβη στο κελί του θέλησε να ανάψει ένα τσιγάρο, ωστόσο ο συγκρατούμενός του από την Αράχωβα του είπε πως επειδή έχει κάνει πρόσφατα εγχείρηση στα πνευμόνια, το κάπνισμα απαγορεύεται. Στον γνωστό δικηγόρο, φαίνεται πως δεν… άρεσε αυτή η φράση.

Στην συνέχεια, άρχισε να κάνει παράπονα ότι κινδυνεύει στις φυλακές που βρίσκεται, καθώς υπάρχουν άτομα στην φυλακή, που τα είχε αντιδίκους. Η διευθύντρια των φυλακών, τον παρέπεμψε στην συμπλήρωση ειδικών φορμών και την αιτιολογία της αίτησής του στον εισαγγελέα φυλακών.


Τουλάχιστον 7-8 μήνες θα χρειαστούν μέχρι τη δίκη

Ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομιών Υπαλλήλων Αθήνας, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για το βράδυ που πέρασε στην φυλακή ο γνωστός δικηγόρος.

«Την προφυλάκιση για τον κατηγορούμενο την αποφασίσει η ελληνική Δικαιοσύνη. Συνηθίζεται να γίνεται στο οικείο σωφρονιστικό κατάστημα όπου υπάρχει η εισαγγελική έδρα. Το σε ποια πτέρυγα και κελί θα μπει ο κάθε προφυλακισμένος είναι εσωτερικός κανονισμός του σωφρονιστικού ιδρύματος. Δεν μπορώ να καταλάβω τον όρο VIP πτέρυγα. Ανάλογα με το τι έχει διαπράξει, ελέγχεται το εάν κινδυνεύει από συγκρατούμενούς τους και αποφασίσει το Συμβούλιο των φυλάκων για το πού θα βρίσκονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, και τόνισε ότι «το ανώτατο όριο, που μπορεί να μείνει κάποιος προφυλακισμένος είναι 18 μήνες. Το πόσο γρήγορα θα γίνει η δίκη, έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα γίνει η ανάκριση. Μιλάμε για τουλάχιστον 7-8 μήνες μέχρι τη δίκη».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαϊωαννίδης αναφέρθηκε στις νέες διατάξεις που αφορούν τον Ποινικό Κώδικα για την ενδοοικογενειακή βία λέγοντας πως η αυστηροποίηση δεν σταματά τα αδικήματα.

«Κάποτε άλλαζε ο νόμος συνέχεια για την οπαδική βία, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Τα αδικήματα υπάρχουν, και θα υπάρχουν. Μέτρα όπως το panic button ή το ότι ο γιατρός μπορεί να καταγγείλει είναι πολύ σημαντικά μέτρα. Το βραχιολάκι αφορά όσους δεν προφυλακίζονται και ελέγχει πού βρίσκεται ο δράστης και θα συνδέεται με περιορισμό μέτρων από το θύμα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον Απόστολο Λύτρα είπε πως μπορεί να προσφύγει σε τρεις δικαστές που αποτελούν το Συμβούλιο, οι οποίοι θα κρίνουν ένα μπορούν να τον βγάλουν έξω με νέους όρους.

«Άμα κλείσει ο φάκελος τότε μπορεί να απευθυνθεί στα συμβούλια. Η δική μου άποψη είναι πως καλύτερο θα ήταν να προχωρήσει στη δίκη», υπογράμμισε.

Τα χρέη και τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί

Στο επίκεντρο, εκτός από την ειδεχθή πράξη, στην οποία προέβη ο γνωστός δικηγόρος, είναι και τα περιουσιακά του στοιχεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει πολλά χρέη και ακίνητα που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό.

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου βγαίνει στο σφυρί η μεζονέτα του στο Πάτημα Χαλανδρίου. Αυτή που φιλοξενείται σ’ ένα οικόπεδο 410 τ.μ. όπου διαμένουν η πρώην σύζυγός του και οι κόρες τους.

Επίσης, ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται αντιμέτωπος και με τον πλειστηριασμό γραφείων του, επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας. Αυτά, είναι προγραμματισμένο να βγουν στο σφυρί στις 20 Νοεμβρίου, με τιμή εκκίνησης τις 74.000 ευρώ.

«Έχουν γίνει αναφορές για τον κ. Λύτρα ότι είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Κάπου αναφέρθηκε πως από τις εννέα υποθέσεις που έπαιρνε, πληρωνόταν τη μία. Στις άλλες έμπαινε με οποιονδήποτε τρόπο ακόμη και παραγκωνίζοντας πολλές φορές συναδέλφους του. Δεν ήταν ιδιαίτερα συμπαθής. Αναλάμβανε τις υποθέσεις δωρεάν. Ο κ. Λύτρας το έκανε υπέρμετρα για να είναι στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας», είπε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Και πρόσθεσε: «Χρωστούσε παντού, είχε και βοήθεια από την οικογένειά του. Ο στόλος των super cars που διέθετε κόστιζε μισό εκατομμύριο ευρώ. Το γραφείο του στην Εμμανουήλ Μπενάκη είχε βγει στο σφυρί 10 φορές και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το κρατούσε. Το σπίτι της γυναίκας του ήταν αρρύθμιστο, σε 10 μέρες θα έβγαινε σε πλειστηριασμό, είναι η μεζονέτα και το πάρκινγκ στο Χαλάνδρι».

Τέλος, ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε ότι ο Απόστολος Λύτρας χρωστούσε στην ΑΑΔΕ πολλά. «Για να κάνει όλες αυτές τις πατέντες οικονομικά, τα είχε μεταβιβάσει στην σύζυγό του. Τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι ήταν για να πληρωθούν μισθοί, τα σχολεία των παιδιών και πολλά έξοδα στην Κύπρο. Υπήρχαν χρήματα στο σπίτι μετρητά, ένα μεγάλο ποσό. Θα γίνει οικονομικός έλεγχος στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του Απόστολου Λύτρα», συμπλήρωσε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις