Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Οι Ρώσοι δημιουργούν προγεφύρωμα στο ανατολικό Τορέτσκ: Σε εξέλιξη η μάχη που θα κρίνει την τύχη του Ντόνμπας - Oι συγκρούσεις θα είναι επίπονες και μάρτυρες και θα διαρκέσουν πολύ

 


Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Oι Ρώσοι διέσπασαν τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές στο ανατολικό Τορέτσκ δημιουργώντας ένα σημαντικό προγεφύρωμα και συνεχίζουν την δύσκολη αστική μάχη για την κατάληψή του στους δρόμους των συνοικιών Ζελεζνόγιε και Γιουζνόγιε.

Ταυτόχρονα κατέλαβαν το προάστιο Πιβντένι και την πόλη Νόβγκοροντ, που οι Ουκρανοί την έχουν ονομάσει… Νιου Γιορκ και πλέον έχουν άμεση επαφή με την περίμετρο του Τορέτσκ και από τα νοτιοαντολικά.

Σημειώνεται ότι από προχθές ρωσικές δυνάμεις έχουν εισχωρήσει στην βιομηχανική ζώνη της πόλης, η οποία αποτελεί όπως και σε κάθε ουκρανική πόλη, την πιο οχυρωμένη τοποθεσία.

Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι απέχουν μόλις ενάμιση χιλιόμετρο από το κέντρο του Toρέτσκ, από την ανατολική κατεύθυνση αλλά για να φτάσουν μέχρι εκεί πρέπει να περάσουν μέσα από την βαριά οχυρωμένες ζώνες.

Οι Ουκρανοί έχουν διατάξει άμεση εκκένωση του Toρέτσκ από τους αμάχους.

Αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο μέτωπο, το οποίο αλληλοσυνδέεται και ξεκινάει 27 χιλιόμετρα βορειότερα από το Τσάσιβ Γιαρ και καταλήγει στο Τορέτσκ.

Όποια πόλη από τις δύο πέσει πρώτη θα συμβάλει και στην κατάληψη της δεύτερης.

Μάχη του Τορέτσκ θα κρίνει την τύχη του κεντρικού Ντόνμπας και άρα ολόκληρης της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις