Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Tο Eντόπισαν αναπάντεχα: Το απόρρητο υποβρύχιο όπλο των ΗΠΑ που πέφτει σε... χειμερία νάρκη έγινε στόχος του Google Maps


 Το αυτόνομο σκάφος με τη λεία εμφάνιση πήρε το όνομά του από το θαλάσσιο πλάσμα λόγω του γλιστερού σχεδιασμού του και της ικανότητάς του να αγκυροβολεί βαθιά κάτω από το νερό, ενώ λειτουργεί σε λειτουργία χαμηλής ισχύος

Ένα άκρως απόρρητο πρωτότυπο υποβρύχιο όπλο των ΗΠΑ με την ονομασία "Manta Ray" έχει εντοπιστεί από... αετομάτηδες χρήστες του Google Maps και παραμένει ευδιάκριτο στο κοινό του διαδικτύου.
Οι δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν το σκάφος που μοιάζει σαν να έχει βγει από τον "Πόλεμο των Άστρων" αγκυροβολημένο στη ναυτική βάση Port Hueneme στην Καλιφόρνια έγιναν viral την Κυριακή.
Το αυτόνομο σκάφος με τη λεία εμφάνιση πήρε το όνομά του από το θαλάσσιο πλάσμα λόγω του γλιστερού σχεδιασμού του και της ικανότητάς του να αγκυροβολεί βαθιά κάτω από το νερό, ενώ λειτουργεί σε λειτουργία χαμηλής ισχύος.
Κατασκευασμένο από την Northrop Grumman στο πλαίσιο ενός προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για την ανάπτυξη υποβρύχιων όπλων μεγάλης εμβέλειας, το Manta Ray είναι ένα εξελιγμένο υποβρύχιο μη επανδρωμένο σκάφος που μπορεί να πέσει σε... χειμερία νάρκη στον πυθμένα της θάλασσας για "πολύ μεγάλες περιόδους" χωρίς ανεφοδιασμό.


www.bankingnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις