Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Tελικά Zούμε ή όχι τα γεγονότα; Τα πέντε στάδια άρνησης


Πολλοί περιμένουν δραματικά γεγονότα να συμβούν, ενώ ο πλανήτης ζει ουσιαστικά μέσα σε κοσμοϊστορικά γεγονότα!

Κανείς δεν θέλει να παραδεχθεί πως, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ο πλανήτης θα οδηγηθεί στην απόλυτη κρίση, όπως ο βάτραχος που σιγοβράζει στην φωτιά!

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, τότε θα έρθει εκείνη η στιγμή που οι άνθρωποι συνειδητοποιούν τελικά ότι όσοι έλεγαν πως ζούμε στα γεγονότα είχαν δίκιο! Μάλιστα δίνουν πέντε στάδια άρνησης που περνούν οι άνθρωποι πριν παραδεχτούν ότι τους πλησιάζει μια οικονομικά δύσκολη κατάσταση, αν όχι καταστροφή!

Γράφουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ:

Στάδιο 1: “Δεν ξέρω για ποιο πράγμα μιλάνε οι συνωμοσιολόγοι – όλα είναι καλά”

Οι άνθρωποι αγνοούν την βύθιση του Τιτανικού όσο έχουν ακόμα τη δική τους σωσίβια λέμβο, αγνοούν όμως να προσέξουν την μεγάλη εικόνα!

Στάδιο 2: «Όλο λένε για γεγονότα και κατάρρευση εδώ και χρόνια και είμαστε ακόμα εδώ»

Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω έχουν παιδικές αντιλήψεις για το τι είναι η κατάρρευση, που προέρχονται κυρίως από ταινίες και τηλεόραση του Χόλιγουντ. Φαντάζονται χάος στο χρηματιστήριο, ατελείωτες σειρές, μαζική πείνα και ακόμη και καταστροφή τύπου Mad Max. Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, είναι πάντα στο ΤΕΛΟΣ της διαδικασίας κατάρρευσης, όχι η αρχή. Το πρώην έθνος της Γιουγκοσλαβίας υπέφερε από πολλαπλά γεγονότα πληθωρισμού προτού τελικά εκραγεί με βαλκανισμό και πόλεμο. Δεν έγινε εν μία νυκτί, αλλά όλα τα σημάδια ήταν εκεί.

Όταν οι αναλυτές προβλέπουν αυτά τα γεγονότα χρόνια νωρίτερα, σας κάνουν μεγάλη χάρη. Σας δίνουν αρκετό χρόνο για να προετοιμαστείτε. Σε αντίθεση με τις τραπεζικές ελίτ και τους πληρεξούσιους τους που προειδοποιούν το κοινό μόνο πριν (ή αμέσως μετά) την κορύφωση της κρίσης και αν!

Εξακολουθούν να υπάρχουν άτομα σήμερα που υποστηρίζουν ότι όλα πάνε καλά σήμερα, ακόμα και μετά από τεράστιο στασιμοπληθωρισμό, απόπειρα εθνικής ιατρικής τυραννίας, πολλαπλούς περιφερειακούς πολέμους σε όλο τον κόσμο που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συνεχείς εμφύλιες αναταραχές κ.λπ. Είναι η απειλή επικείμενου θανάτου το μόνο πράγμα που θα ξυπνήσει αυτούς τους ανθρώπους στην πραγματικότητα;

Στάδιο 3: «Ίσως τα πράγματα είναι άσχημα τώρα, αλλά η κρίση είναι παροδική, θα τελειώσει σύντομα»

Αυτό είναι το στάδιο στο οποίο άτομα αποδέχονται τελικά ότι υπάρχει πράγματι κάποια αστάθεια, αλλά αντιμετωπίζουν το ζήτημα ανέμελα υποστηρίζοντας ότι η καταιγίδα θα περάσει γρήγορα και δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Οι ζωές θα παρθούν πίσω!

Ο ισχυρισμός ότι μια κατάρρευση είναι «παροδική» είναι ένας τρόπος να απορρίπτουν την πραγματικότητα.

Στάδιο 4: «Κανείς δεν είδε την κρίση να έρχεται»

Εκεί αρχίζουν να ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους (σ.σ. Πολιτικούς, δημοσιογράφους), καθώς κατέληξαν στην ιδέα ότι δεν υπήρχε έγκαιρη προειδοποίηση (σ.σ. παρά το ότι υπήρχαν εκείνοι που προειδοποιούσαν για όλα αυτά και χαρακτηρίζονταν γραφικοί).

Στάδιο 5: «Όλοι είδαν την κρίση να έρχεται»

Το τελικό στάδιο! Είναι η αναπόφευκτη στιγμή που οι… «ειδικοί» παραδέχονται πλήρως ότι η οικονομική κατάρρευση είναι ένα γεγονός της ζωής και στην συνέχεια ισχυρίζονται ότι «την είδαν να έρχεται πριν» (σ.σ. Ενώ την αρνούνταν). Η αδυναμία αυτών των ανθρώπων να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος υποβαθμίζει την ικανότητά τους να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το μέλλον.

Ξέρουν ότι πλησιάζει μια κρίση και τώρα θα προσποιούνται σαν να ήξεραν ότι θα συμβεί. Επομένως, όλοι οι «συνωμοσιολόγοι» που προσπάθησαν να τους προειδοποιήσουν δεν ήταν καλύτερα ενημερωμένοι από αυτούς, (σ.σ. καθώς αυτοί… ήξεραν από την αρχή)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις