Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Ούτε φίλοι, ούτε εχθροί Τσίπρας - Κασσελάκης» - Tι λένε για τη «σιωπή» του πρώην προέδρου

 


«Ο Στέφανος Κασσελάκης κι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ούτε φίλοι ούτε εχθροί».

Σε αυτή τη φράση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία όπως τη μετέφερε στο CNN Greece συμπυκνώνεται, κατά γενική ομολογία, το είδος της σχέσης του νυν και του πρώην προέδρου του κόμματος.

«Ο Στέφανος κι ο Αλέξης είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Δεν θα διασκέδαζαν μαζί, αλλά μιλάνε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο τηλέφωνο κι έχουν πλήρη αντίληψη ο ένας του ρόλου του άλλου, ο οποίος εκ των πραγμάτων είναι ανταγωνιστικός, όπως σε κάθε σχέση νυν και πρώην», συμπληρώνει η ίδια πηγή.

Η πρόσκληση που άργησε να φθασει στον πρόεδρο του κόμματος

Δεν λείπουν, πάντως, και τα συμβάντα που δεν βοηθούν τη συνύπαρξη κάτω από την ίδια στέγη, όπως η καθυστέρηση στην αποστολή της πρόσκλησης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία από το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού για το συνέδριο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Ωδείο Αθηνών.

Όπως μας λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, πρώτα έφθασε η σχετική πρόσκληση σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι αργότερα στον αρχηγό της.

Πώς «διαβάζουν» στην Κουμουνδούρου τη «σιωπή» Τσίπρα

Η μέχρι σήμερα σιωπή, εξάλλου, του κ. Τσίπρα ως προς τη συζήτηση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς από πολλούς στην Κουμουνδούρου ερμηνεύεται ως έλλειψη στήριξης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πίεση σε Κασσελάκη για άμεσες πρωτοβουλίες

Από την άλλη, ο κ. Κασσελάκης δέχεται πίεση να προχωρήσει άμεσα στην ανακοίνωση των πρωτοβουλιών που επιθυμεί να αναλάβει για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Ένα πρώτο δείγμα ίσως αποκαλυφθεί στη σημερινή (Τρίτη) συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ- στις 10.30-, ενώ ακολουθούν νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να τοποθετηθούν οι βουλευτές και στο τέλος του μήνα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Τι θα πει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Αναφορικώς με την επικείμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται πως ο κ. Κασσελάκης θα ασκήσει κριτική στους βουλευτές του για το ότι, πλην εξαιρέσεων, δεν «έτρεξαν» κατά την προεκλογική περίοδο ώστε το κόμμα να έχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Συγκροτείται «σκιώδης» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι τους επόμενους μήνες θα συγκροτήσει τη σκιώδη κυβέρνησή του «για να ξέρει ο ελληνικός λαός ακριβώς ποιοι θα είναι γύρω μου όταν θα κληθεί το κόμμα να κυβερνήσει γιατί ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», όπως ανάφερε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Επίσης ο κ. Κασσελάκης επανάλαβε την απόφασή του να είναι υποψήφιος στην περίπτωση που δημιουργηθεί νέος φορέας της Κεντροαριστεράς ακόμα κι αν θέσει υποψηφιότητα ο κ. Τσίπρας.

Τι απαντούν στα πυρά Θεοχαρόπουλου για την απομάκρυνσή του

Όσον αφορά την απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από επιστημονικός συνεργάτης της Γιώτας Πούλου, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως καταλάμβανε τη θέση χωρίς να έχει παράσχει ποτέ οποιοδήποτε έργο, με συνέπεια η βουλεύτρια Βοιωτίας, η οποία έχει έναν από τους πιο απαιτητικούς τομείς, αυτού του Εσωτερικών, να δυσχεραίνεται στην άσκηση των καθηκόντων της.

Σε σχέση, εξάλλου, με την πρόταση του Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές κι ανάδειξη του υποψήφιου πρωθυπουργού από τη βάση καλά πληροφορημένες πηγές μας αναφέρουν πως έγινε εν γνώσει του κ. Κασσελάκη κι όχι αντιπαραθετικά στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο τελευταίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις