Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ρωσική διείσδυση στην καρδιά της Αφρικής!!! Τελειώνει γεωπολιτικά η Δύση, vid - Αλλαγή εποχής


 Με την Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να εκπροσωπούν ολοένα και περισσότερο δύο διαφορετικούς γεωπολιτικούς πόλους οι πρώην δεσμοί μεταξύ Μόσχας και Αφρικής ενισχύονται τρομερά!

Ο συγγραφέας και ερευνητής Δρ Τζέραλντ Χορν, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον στο Τέξας, σχολίασε την εξαιρετικής σημασίας γεωπολιτική αυτή εξέλιξη!

Σημείωσε ότι πολλές αφρικανικές χώρες αντιμετωπίζουν απειλές από κινήματα τζιχαντιστών που χρηματοδοτούνται από συμμάχους των ΗΠΑ στον Κόλπο: «Η Ρωσία πρέπει να καταπολεμήσει αυτούς τους ίδιους θρησκευτικούς ζηλωτές που συχνά επιχορηγούνται από τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ στο δικό τους έδαφος. Για να μην αναφέρουμε στη γύρω περιοχή – μιλώντας για την Συρία, για παράδειγμα».

Αλλά και η Γαλλία αντιμετωπίζεται συχνά με δυσαρέσκεια ως πρώην αποικιακή δύναμη στην περιοχή!

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η απήχηση της Ρωσίας στην Αφρική έχει αυξηθεί σε όλη την περιοχή, με την Κίνα να θεωρείται επίσης φιλική χώρα καθώς η ασιατική δύναμη επενδύει σε έργα υποδομής σε όλη την ήπειρο. Η εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών έχει απορριφθεί καθώς πολλές χώρες απορρίπτουν τις σκληρές προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να αναγκάσει τα έθνη να διακόψουν τους δεσμούς με την Ρωσία μετά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της χώρας στην Ουκρανία.

«Κατανοούμε γιατί πολλά αφρικανικά έθνη αναζητούν τώρα βοήθεια στην Ρωσία», είπε ο Χορν. Ο ειδικός προέβλεψε ότι χώρες όπως η Νιγηρία θα απευθυνθούν τελικά στην Ρωσία για βοήθεια στην καταπολέμηση των ένοπλων ομάδων όπως η Μπόκο Χαράμ.

Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, χώρα στην Αφρική, όπου οι Ρώσοι έχουν διεισδύσει και στρατιωτικά!

Ο Πρόεδρος της Αφρικανικής Δημοκρατίας, Πρόεδρος Τουαντέρα, δήλωσε στο RT ότι η Μόσχα και το Μπανγκούι πρόκειται να εμβαθύνουν μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία, ιδιαίτερα στους τομείς της γεωργίας και της ενέργειας.

Επιπλέον, η Ρωσία οργάνωσε κοινές ασκήσεις και παρείχε στρατιωτικό εξοπλισμό για να αυξήσει τις αμυντικές ικανότητες της αφρικανικής χώρας.

Δείτε:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις