Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ψυχικό: Τουλάχιστον 35 διαμπερή τραύματα φέρει η σορός του 54χρονου τοπογράφου – Ο δράστης χρησιμοποίησε δύο όπλα - Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης πυροβόλησε το θύμα του στο Ψυχικό σχεδόν εξ επαφής

 


Τουλάχιστον 35 με 40 διαμπερή τραύματα φέρει η σορός του 54χρονου τοπογράφου που εκτελέστηκε εν ψυχρώ στο Ψυχικό το πρωί της Τρίτης (2/7) με δράστη ένα άτομο.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση, τα τραύματα βρίσκονται τόσο στο σώμα όσο και στο κεφάλι, ενώ μία σφαίρα τον βρήκε και στο πόδι.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι περισσότεροι πυροβολισμοί έγιναν σχεδόν εξ επαφής, δηλαδή από πολύ μικρή απόσταση.

Χρησιμοποίησε δύο όπλα

Την ίδια ώρα με βάση το οπτικό υλικό που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ. όσο και από την βαλλιστική εξέταση —που έγινε στους 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος— αποδεικνύεται πως ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, αλλά χρησιμοποίησε δύο όπλα και συγκεκριμένα δύο εννιάρια πιστόλια.

Εν ψυχρώ εκτέλεση στο Ψυχικό: Σήμερα καταθέτουν τρία άτομα

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν τρία άτομα του στενού περιβάλλοντος του 54χρονου, συγκεκριμένα τρεις επιχειρηματίες με τους οποίους το θύμα είχε συνεργαστεί παλαιότερα.

Μάλιστα, στη Μύκονο —όπου το θύμα είχε έντονη επαγγελματική δραστηριότητα— συζητείται έντονα η διαμάχη που είχε με κάποιον μεσίτη, το οποίο είχε αναφέρει στους κοντινούς του ανθρώπους και πίστευε ότι είναι το άτομο που είχε βάλει κάποιους να τον χτυπήσουν στο παρελθόν.

«Οι έρευνες εστιάζουν στη Μύκονο»

Για την υπόθεση μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου στο Mega.

«Η αστυνομία δεν μπορεί να λειτουργήσει με πληροφορίες αλλά με καταθέσεις. Οι έρευνες εστιάζονται στην Μύκονο γιατί εκεί ήταν η μεγαλύτερή του επαγγελματική δραστηριότητα», είπε.

Επιπλέον αναφορικά με το γεγονός ότι ο δολοφόνος παρακολουθούσε το σημείο την προηγούμενη ημέρα, η κ. Δημογλίδου αποκάλυψε ότι κάτοικοι της περιοχής του είχαν κάνει παρατήρηση.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι κάτοικοι του έκαναν παρατηρήσεις. Την ίδια αμφίεση που ήταν την ημέρα της δολοφονίας φορούσε και την προηγουμένη ημέρα. Προσπαθούμε να συλλέξουμε στοιχεία για το από πού έφυγε για να μπορέσουμε να δούμε την διαδρομή του», εξήγησε η ίδια.

Βίντεο ντοκουμέντο του in: Του είχε στήσει καρτέρι

Το βίντεο ντοκουμέντο από το καρτέρι του δολοφόνου στο Ψυχικό αποκάλυψε το in. Στο αποκλειστικό βίντεο καταγράφεται ο δολοφόνος, λίγα λεπτά πριν ανοίξει πυρ εναντίον του 54χρονου τοπογράφου.

Είναι η στιγμή που στήνει καρτέρι στο θύμα του, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που ο δράστης σταθμεύει τη μηχανή του στην οδό Κρήτης, προκειμένου να περιμένει εκεί μέχρι να φτάσει στο σημείο και το θύμα του.

Υπενθυμίζεται ότι μερικά μέτρα μακριά βρίσκεται η εταιρεία του 54χρονου. Εκεί όπου το θύμα σταμάτησε για να παρκάρει, λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει νεκρός.

Έφτασε πριν το θύμα του

Στο βίντεο φαίνεται η ώρα που φτάνει στο σημείο ο δράστης, με το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που τον καταγράφει να δείχνει 07:14. Ωστόσο, το καταγραφικό «χάνει» περίπου 12 λεπτά, με την πραγματική ώρα να είναι 07:26.

Μία ώρα, ο δράστης που φορά full face κράνος, μαύρο μπουφάν και καφέ παντελόνι θα πυροβολήσει εναντίον του 54χρονου 21 φορές, με τις μισές —σύμφωνα με πληροφορίες— να βρίσκουν στόχο.

Είχε κάνει πρόβα την προηγούμενη ημέρα στο Ψυχικό

Στο δεύτερο αποκαλυπτικό βίντεο του in, καταγράφονται οι κινήσεις του δράστη μία ημέρα πριν τη δολοφονική επίθεση.

Στο βίντεο φαίνεται ο ίδιος άνδρας με το ίδιο scooter να βρίσκεται πάλι στην οδό Κρήτης. Αυτή τη φορά διερχόμενος ανάποδα το δρόμο.

Αυτή τη φορά το ρολόι στο καταγραφικό γράφει 07:38 (πραγματική ώρα 07:50), με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ήταν η τελική πρόβα για την δολοφονική επίθεση.

Προφανώς ο δράστης να θέλει να δει από κοντά το σημείο που θα επιτεθεί εναντίον του 54χρονου. Αλλά και τη γύρω περιοχή ώστε να εξασφαλίσει την άμεση διαφυγή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις