Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Τέμπη: Σε Eξηγήσεις καλούνται από τον εισαγγελέα επτά στελέχη του OΣE για διαρροή ηχητικού υλικού


 Με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να δώσουν εξηγήσεις επτά άτομα για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου σε βαθμό πλημμελήματος σχετικά με τη διαρροή ηχητικών καταγραφών αμέσως μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για πρώην και νυν στελέχη του ΟΣΕ μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, για τα οποία προέκυψε από την προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, ότι με τον έναν η τον άλλο τρόπο, μετείχαν στη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Σημειώνεται ότι στις ανωμοτί εξηγήσεις δεν περιελήφθησαν οι υπεύθυνοι για τη δημοσιοποίηση των ηχητικών, γιατί κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την έρευνα ότι στοιχειοθετεί ποινικές ευθύνες.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν περιλαμβάνεται στην εισαγγελική διερεύνηση για τα ηχητικά, η καταγγελία ότι έγινε και μοντάζ σε αυτά, διότι σύμφωνα με πληροφορίες, για νομικούς λόγους,κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης.

Οι ηχογραφημένες συνομιλίες αποτελούν στοιχείο της έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος που ερευνά ο Ανακριτής Λάρισας και μόνο εκείνος μπορεί να ζητήσει να ελεγχθεί εάν έχει γίνει επεξεργασία στις ηχογραφημένες συνομιλίες, εφόσον υπάρχουν υπόνοιες ότι το υλικό που παραδόθηκε στην ανάκριση δεν είναι το αυθεντικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις