Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

«Συναγερμός» στην Σούδα! Φοβούνται χτύπημα στην βάση του NATO! Τι μεταδίδουν οι Τούρκοι - Η αμερικανική βάση της Σούδας στα Χανιά, βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού!


 Δημοσίευμα από την Τουρκία μεταδίδει πως οι Αμερικανοί φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα.

Όπως είχατε διαβάσει στο ΕΛ, οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει το επίπεδο συναγερμού σε πολλές βάσεις του ανά την Ευρώπη, καθώς φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα!

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η αμερικανική βάση στην Κρήτη και πλέον τα μέτρα ενισχύθηκαν σημαντικά, ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε οποιονδήποτε δεν ανήκει στο αμερικανικό προσωπικό της βάσης!

Το κλίμα αυτό θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη με προοπτική να συνεχιστεί!

Η είσοδος φέρεται να έχει απαγορευτεί σε Έλληνες αλλά και σε μέλη του στρατιωτικού προσωπικού του ΝΑΤΟ.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 20 χρόνια!

Στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη σήμαναν το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού

Αρκετές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής ευρωπαϊκής διοίκησης με έδρα τη Στουτγάρδη, κλιμάκωσαν το επίπεδο συναγερμού τους σε Συνθήκη Προστασίας Δύναμης “Τσάρλι” – ένα σημαντικό μέτρο ασφαλείας που δεν χρησιμοποιήθηκε εδώ και πάνω από μια δεκαετία – λόγω πιθανής τρομοκρατικής απειλής το Σαββατοκύριακο!!!

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, ο Τσάρλι είναι η δεύτερη υψηλότερη κατάσταση συναγερμού που «εφαρμόζεται όταν συμβαίνει ένα περιστατικό ή λαμβάνονται πληροφορίες που υποδεικνύουν κάποια μορφή τρομοκρατικής ενέργειας ή στόχευσης κατά προσωπικού ή εγκαταστάσεων».

Οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη διπλασιάζουν τις προσπάθειες ασφαλείας για την προστασία του προσωπικού λόγω ορισμένων παραγόντων που ενδέχεται να απειλήσουν την ασφάλειά τους, δήλωσε Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος σε δήλωση στο Sputnik την Κυριακή.

“Λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων που ενδέχεται να επηρεάσουν την ασφάλεια των μελών των αμερικανικών δυνάμεων και των οικογενειών τους , η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ διπλασιάζει τις προσπάθειές της να τονίσει την επαγρύπνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες”, είπε ο αξιωματούχος.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία έχουν αυξήσει το επίπεδο απειλής λόγω πιθανής επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον μελών του αμερικανικού στρατού. Οι λεπτομέρειες των πληροφοριών που οδήγησαν σε αυτό το αυξημένο μέτρο ασφαλείας παραμένουν άγνωστες, αλλά έρχονται σε μια στιγμή που η Ευρώπη αντιμετωπίζει πιθανές τρομοκρατικές απειλές, που ενισχύονται από γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού και τα ποδοσφαιρικό EURO που διεξάγεται αυτή την στιγμή στην Γερμανία.

Παράλληλα υπάρχουν οι απειλές από την Ρωσία, όπου ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε υποσχεθεί… κοινωνικές εκρήξεις στην Δύση, ενώ η «Αρκούδα» έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα στηρίξει λαούς και οργανώσεις ανά τον κόσμο που βλέπουν τις ΗΠΑ ως εχθρό!

Η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη έχει οδηγήσει σε σημαντικές προφυλάξεις, όπως η ανάπτυξη 580 διεθνών αστυνομικών στην Γερμανία για την ενίσχυση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Ομοίως, η Γαλλία έχει ανεβάσει τον συναγερμό εθνικής ασφάλειας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο εν όψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Οι γαλλικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση, παρακολουθώντας τις απειλές τόσο από οργανωμένες ομάδες όσο και από ριζοσπαστικά άτομα, με πιθανούς στόχους όπως τουριστικά σημεία, καθώς και σημαντικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις